Så kom den – ny MacBook Pro

Ganske som forventet blev den nyeste MacBook Pro lanceret med en helt ny Touch Bar, og et par andre spændende hardwareopgraderinger

MacBook Pro MacBook Pro

I går var det så dagen, hvor Apple lancerede deres nye MacBook Pro. Ganske som forventet havde den fået en helt ny grænseflade, hvor den traditionelle række af funktionstaster er erstattet af Touch Bar.

Den har også fået ny nu Multi-Touch-skærm i Retina-kvalitet, som skulle være Apples mest lysstærke og farvestrålende til dato.

Ganske som forventet har den fået Touch ID, tastaturet er blevet mere responsivt, pegepladen (eller Force Touch-feltet som Apple kalder den) er blevet større og lydsystemet har fået et dobbelt så bredt dynamisk lydspektrum.

Den er udstyret med sjettegeneraions quad-core og dual-core processorer, har op til 2,3 gange bedre grafisk ydeevne end forrige generation, superhurtige SSD’er og op til fire Thunderbolt 3-porte.

Der har været en del gætterier om, hvordan Touch Bar skulle fungere, og det viser sig, at den automatisk tilpasser sig ved brug af styresystemet eller programmer som f.eks. Mail, Finder, Kalender, Numbers, GarageBand eller andre programmer til din Mac.

Touch Bar kan blandt andet viser faner og Favoritter i Safari, give nem adgang til emojis i Beskeder, gøre det let at redigere billeder eller spole gennem videoer i Fotos og meget mere.

Apple har dog også arbejdet hårdt på at gøre MacBook mere elegant, og har blandt andet fået et unibody-kabinet i metal. 13”-versionen er kun 14,5 mm tyk, og det gør den 17% tyndere end den forrige generation, og med en vægt på kun 1,4 kg vejer den næsten et kvart kg mindre.

Kigger vi lidt på 15”-versionen, er den sølle 15,5 mm tyk og er 14% tyndere end forgængeren. Vægten er kommet ned på 1,8 kg og derved vejer den også næsten et kvart kg mindre.’

Touch ID – nu også på Mac

Brugere af iPhone og iPad kender godt Touch ID-funktionen, og nu er den få flyttet ind på den nye MacBook, hvor den er integreret i afbryderknappen. Den kan bruges til at låse din MacBook Pro op med, du kan skifte brugerkonti eller foretage køb på nettet – hvis du altså har Apple Pay.

Den nye Retinaskærm er kun 0,88 mm og har en lysstyrke på 500 nits, hvilket er 67% mere end den forrige version, og kontrasten er også blevet 67% bedre. Men fordi Apple har nye strømbesparende teknologier, så bruger skærmen faktisk 30% mindre strøm en tidligere.

Sjettegenerations-processorerne omfatter en dual-core Core i5-processor med eDRAM, en dual-core Core i7-processor med eDRAM og en quad-core Core i7 Intel-processor, der alle leverer en uovertruffen ydeevne og samtidig sparer energi. Den nye 15″ MacBook Pro har separat Radeon Pro-grafik med en op til 2,3 gange bedre ydeevne end den forrige generation, og 13″ MacBook Pro har Intel Iris-grafik, der er op til dobbelt så hurtig som før. Alle modeller har SDD’er med sekvenslæsningshastigheder på over 3 GBps og Thunderbolt 3, der kombinerer dataoverførsel, opladning og dobbelt så høj videobåndvidde i en enkelt port, så brugerne kan anvende en 5K-skærm og forsyne deres MacBook Pro med strøm via et enkelt kabel.

Den nye MacBook Pro har desuden:

  • Meget større Force Touch-pegefelter – 46 procent større på 13″ MacBook Pro og dobbelt så stort på 15″ MacBook Pro
  • Et mere responsivt og behageligt tastatur med andengeneration af sommerfuglemekanismen
  • Højere og mere livagtig lyd via højttalere med dobbelt så bredt dynamisk lydspektrum og forbedret bas
  • macOS Sierra – verdens mest avancerede styresystem til computere – med nye funktioner, f.eks. integrering af Siri, universel udklipsholder, Apple Pay på nettet og Fotos, der hjælper dig med at genopleve dine vigtigste øjeblikke, organisere dit bibliotek og få dine billeder til at se professionelle ud.

Priser og tilgængelighed

  • 13″ MacBook Pro fås fra 12.999 kr. og har en 2,0 GHz dual-core Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 3,1 GHz, 8 GB hukommelse og 256 GB flash-lagring og kan afsendes samme dag, som den bestilles.
  • 13″ MacBook Pro med den revolutionerende Touch Bar og Touch ID fås fra 15.499 kr. og har en 2,9 GHz dual-core Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 3,3 GHz, 8 GB hukommelse og 256 GB flash-lagring og kan afsendes inden for to til tre uger.
  • 15″ MacBook Pro fås fra 21.099 kr. og har den revolutionerende Touch Bar, Touch ID og en 2,6 GHz quad-core Intel Core i7-processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 3,5 GHz, 16 GB hukommelse og 256 GB flash-lagring og kan afsendes inden for to til tre uger.
  • Oplysninger om tekniske specifikationer, specielle konfigurationer og tilbehør findes på apple.com/dk/macbookpro.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2342 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?