Apple introducerer 360-graders VR-videoredigering i Final Cut Pro X

Samtidig kommer der også avanceret farvegraduering, HDR-understøttelse og meget mere

Det er en større opgradering som Apple har sendt ud til deres professionelle videoredigerings app, Final Cut Pro X. Det er blandt andet funktioner som 360-graders VR-videoredigering, avanceret farvegraduering og understøttelse af High Dynamic Range (HDR) video.

Den er optimeret til at udnytte ydelsen i de nye iMac Pro, og nu kan brugerne af Final Cut Pro redigere 8K-video for første gang på en Mac.

Samtidig indfører Apple også 360-graderes VR-videosupport i deres apps Motion og Compressor.

Final Cut Pro lader brugerne skabe VR-indhold og giver dem mulighed for at importere, redigere og levere 360-graders video og så projektet i real-tid i et forbundet HTC VIVE headset med SteamVR.

Brugerne kan tilføje 360-graders titler i 2D eller 3D, tilføje blur, glows og andre effekter og bruge visuelle kontroller til at rette horisonten eller fjerne kameraudstyr fra den værdige video. Brugerne kan også tilføje almindelige billeder og video til til deres VR-projekter og 360-graders video kan deles direkte på websites som YouTube, Facebook og Vimeo.

Yderligere funktioner I Final Cut Pro 10.4:

  • Importer iMovie-projekter fra iPhone og iPad til Final Cut Pro til videre redigering, lydarbejde, grafik og farvegrading
  • HEVC og HEIF-understøttelse til import og redigering video- og fotoformater fra Apple-enheder
  • Opdaterede lydeffek plugins fra Logic Pro X med redesignede brugergrænserflader der kan ændres i størrelse

Final Cut Pro 10.4 er klar tom en gratis opdatering til eksisterende brugere og nye brugere kan købe den for 2.400 kroner på Mac App Store. Motion 5.4 og Compressor 4.4 kan også fås som gratis opdateringer til eksisterende brugere.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?