Corona-vacciner kan blive bremset af it-kriminelle

Mennesker verden over ser i stor stil frem mod frigivelsen af vacciner mod Covid-19, der haft enorm påvirkning på samfund i det forgangne år. Vaccinen kan dog blive forsinket, hvis cyberkriminelle kommer til at angribe forsyningskæderne, advarer sikkerhedsekspert

Vacciner mod Covid-19 kan i de flestes øjne ikke komme hurtigt nok. Flere steder kan ventetiden dog blive længere end nødvendig, for cyberkriminelle vil med stor sandsynlighed angribe forsyningskæderne, advarer it-sikkerhedsfirmaet Mimecast.

Når man tager vaccinernes store betydning i betragtning, er det næsten sikkert, at målrettede cyberangreb mod forsyningskæden, som Mimecast har set i det forgange år, vil forsætte og endda i stigende grad.

Carl Wearn, leder af E-crime i Mimecast

Det er især transportvirksomheder og logistikcentre, som ifølge Mimecast bliver mål for angreb, som fx ransomware-angreb, hvor virksomhedens it-infrastruktur bliver lammet. Her vil ofrene være særligt motiverede til at betale en høj løsesum for at få filer frigivet, fordi omkostningerne ved nedbrud vil være store.

Ransomware-angreb på et logistikcenter, som er specialiseret i kold lageropbevaring, blev for nylig omtalt i amerikanske medier. Samtidig viser de seneste rapporter, at en nationalstat specifikt har rettet angreb mod minimum seks globale vaccinerelaterede organisationer siden august. Organisationer i de her brancher skal være utroligt opmærksomme på, at de er i større risiko end normalt for at blive mål for cyberangreb.

Carl Wearn, leder af E-crime i Mimecast.

Logistikvirksomheder har generelt været hårdt ramt af cyberangreb i løbet af 2020. Fra januar til november har flere end 1.000.000 cyberangreb været rettet mod den logistikbranchen i Europa. Faktisk var branchen den eneste, hvor Mimecast så en stigning i antallet af angreb fra uge til uge i løbet af pandemiens første 100 dage.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?