TEST: Lækker lyd og lang spilletid i lommeformat

Sony har lanceret et ægte trådløst sæt in-ear høretelefoner - WF-XB700 med ekstra bass, hurtig opladning og masser af spilletid

Hos hovedtelefonerne – Sony WF-XB700 – står bogstaverne XB for Extra Bass, og Sony lover, at vi får en “seriøst kraftfuld, dyb baslyd” i ørerne. Hovedtelefonerne er samtidig vandafvisende med en IPX4-certificering, så de kan tåle vandstænk og sved. Hovedtelefonerne kan spille i op til 9 timer på én opladning. Det medfølgende batteri giver en ekstra opladning, så du får en samlet spilletid på 18 timer. Batterierne kan hurtiglades, så du får strøm til en times musik efter 10 minutters opladning. 

Stabil Bluetooth-forbindelse

Sony har indbygget en modtager i hver hovedtelefon, så Bluetooth signalet nu sendes til begge enheder på samme tid. Det giver en mere stabil forbindelse og mindre forsinkelse i forhold til den gamle teknologi, hvor lyden sendes til den ene hovedtelefon, som så sender den videre til den anden. Jeg oplevede da også en meget stabil forbindelse, hvilket er utroligt vigtigt. Samtidig giver den en lav forsinkelse, så hovedtelefonerne fungerer til videoafspilning.

Ergonomisk pasform

Ifølge Sony sikrer tre berøringspunkter, at hovedtelefonerne sidder stabilt og uden at genere. Det fungerer fint, og jeg mærker faktisk ikke, at de sidder i ørerne. 

Det gode: 

  • God pasform
  • Lækker lyd
  • Vandafvisende
  • Lang batterilevetid
  • Stabil Bluetooth

Det dårlige: 

  • Lidt kluntet design
  • Høj pris
  • Lidt for lav lyd

Bedømmelse

Samlet vurdering 82%

Der er tale om nogle virkelig gode hovedtelefoner, der absolut får musikken til at lyde godt. I mine øjne overdriver Sony en lidt, når de lover “seriøst kraftfuld, dyb baslyd”.

Jo, bassen er bestemt stærkere end jeg normalt oplever i denne type trådløse headset. Men det er mere noget, der hjælper med at skabe et mere solidt lydbillede. Du skal ikke forvente, at bassen er markant nok til at tage fat i ørerne og give dem en rusketur.

Men den giver det samlede lydbillede et løft, og skaber en virkelig god balance mellem bas, mellemtoner og diskant. Det får musikken til at lyde lækker og tegner et solidt lydbillede, men uden at bassen brager igennem og virker dominerende. 

Læs mere om WF-XB700

Som mange andre producenter, lyder det som om Sony har skruet lidt ned for max-volumen for at give hovedtelefonerne lidt længere batterilevetid. Det er forståeligt nok for det virker som noget alle producenter gør for tiden, men det ville have været rart med mulighed for at skrue højere op, når jeg virkelig trænger til at få øregangen blæst igennem. 

Designet er pænt, men virker også en anelse kluntet. Det skyldes nok, at både hovedtelefoner og oplade-etui er lidt større og dermed har lidt mere batteri-kapacitet end normalt for denne type hovedtelefoner. 

Jeg er meget begejstret for den lave forsinkelse og den meget stabile Bluetooth-forbindelse, der fungerer rigtig godt til video/streaming. Alt i alt et par stærke hovedtelefoner, der leverer på alle fronter. Prisen være lidt lavere, men på Pricerunner kan du dem billigere end den oprindelige pris. 

Se de tekniske specifikationer

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart