Danskerne elsker robotplæneklippere

Hver 7. danske haveejer har en robotplæneklipper. Og tæt på hver anden haveejer overvejer at købe en. Det viser en ny undersøgelse blandt danske haveejere. Især de yngre haveejere har robotdrømme

14 pct. af danske haveejere fortæller, at de ejer en robotplæneklipper. Det viser rapporten ’Husqvarna Have Harmoni – de uskrevne regler’, hvor 1.055 danske haveejere er spurgt til deres havedrømme.

Jyderne topper

Især jyderne er glade for robotplæneklipperen. Vestjyderne topper robotglæden med hele 25 pct., der ejer en robotplæneklipper. I Nordjylland lader hver femte (19 pct.) robotplæneklipperen holde græsset pænt og frodigt, mens det gælder for hver sjette øst- og sydjyde (17 pct.).

Da vi lancerede verdens første kommercielle robotplæneklipper for mere end 25 år siden, var det starten på en gamechanger for privat og professionel græsklipning. Siden er salget af robotplæneklippere steget stødt, vi har videreudviklet og forfinet teknologien, og mange andre producenter er kommet til. Alligevel er det vildt at få tal på, hvor mange danske haveejere der efterhånden har en robotplæneklipper ansat til den trivielle græsklipning.

Salgsdirektør for Husqvarna Danmark, Michael Schösser

Mange drømmer om en robotplæneklipper

Interessen for robotplæneklippere ser ikke ud til at have nået sit max. Hele 40 pct. siger, at det er sandsynligt eller meget sandsynligt, at de ville vælge en robotplæneklipper, hvis de skulle købe en ny græsslåmaskine i dag. Især de yngre 25-39-årige overvejer en robot (52 %), mens færre vil købe en robot blandt de ældre 55+ (32 %).

Fordelen over dem alle

Det er især det at få mere tid til andre ting, som dem, der allerede ejer en robotplæneklipper, fremhæver som fordelen over dem alle (80 pct.). Men også det, at robotplæneklipperen giver den flotteste plæne (45 pct.) og larmer mindre (36 %), er noget, de danske robotejere værdsætter.

Barrierer for robotplæneklippere er forældede

Kun et fåtal foretrækker at klippe plænen selv (17 pct.). Til gengæld er der dem, der mener, at deres plæne er for kompliceret (35 pct.) eller for lille (32 pct.) til en robotplæneklipper. Men det er forældede barrierer for de fleste.

De første robotplæneklippere for 20-25 år siden krævede meget simple plæner. Sådan er det ikke længere. Vores robotplæneklippere kan holde græsset nyklippet og tæppelignende uanset, om du har en ensartet plæne på 150 m2, eller du har skrånende plæne på 5.000 m2 med bed, træer og snævre passager.

Michael Schösser

I følge undersøgelsen er der fire fordele ved en robotplæneklipper

  • Giver mere tid til andre ting (80%)
  • Giver den flotteste plæne (45%
  • Larmer mindre (36%)
  • Er miljøvenlig (21%)

Om Husqvarna Have Harmoni – de uskrevne regler, 2021

’Husqvarna Have Harmoni – de uskrevne regler’ er resultaterne af en nordisk undersøgelse foretaget blandt 4.220 haveejere 25+ i Danmark, Sverige, Norge og Finland, heraf 1.055 danskere. Undersøgelsen er foretaget den 26. marts til den 2. april 2021 af markeds-researchbureauet It’s A Fact via analyseinstituttet YouGov på vegne af Husqvarna.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3281 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?