TEST: Flot lyd, rimelig pris, problematisk komfort

Jeg har testet det nyeste helt trådløse headset fra JBL, Live Pro+ TWS, og langt hen ad vejen er jeg glad for det. Den eneste lille dråbe malurt i bærgeret er at komforten ikke er god nok

JBL Live Pro+ TWS. Foto: JBL

Headsets uden ledninger er blevet utrolig populære de seneste par år og med god grund. De fylder ikke ret meget, ledninger kommer ikke i klemme, og deres etui har masser af strøm, så du kan bruge dem vildt længe.

JBL har sendt flere ‘true wireless’ headsets på gaden de seneste par år, og nu er de så aktuelle med Live Pro+ TWS, et headset der tydeligvis har taget designmæssig inspiration fra Apples AirPods, med de små ‘pinde’ der stritter ud af ørerne på dig.

Når det kommer til lydkvalitet, så er det virkelig et godt headset. Lige ud af æsken leverer det en virkelig behagelig lyd, med en skøn bas der virkelig lægger en god bund og en flot diskant der afrunder musikken på flotteste vis. Mellemtonerne er dog lidt mere problematiske, her formår headsettet ikke helt at folde lyden ud som jeg havde håbet på.

Men der er heldigvis hjælp at hente, for JBL har en app du skal bruge sammen med headsettet, og udover at der er en række indstillinger til headsettets virkemåde, så er der også en ganske fortrinlig equalizer, hvor jeg kunne indstille lyden helt som jeg ønskede det.

Og det hjalp virkelig meget. Jeg formåede at få en langt bedre lyd i mellemtonerne, og faktisk så fik jeg forbedret hele lydbilledet markant ved at lege lidt med equalizeren. Udover at du selv kan indstille lydbilledet, så er der også nogle faste indstillinger, som jeg dog ikke ligefremt var imponeret over. Men der der, og du kan bruge dem, hvis de passer dig.

Du kan også gemme dine egne, så du ikke skal indstille forfra hver gang – og det er faktisk ret fedt.

JBL Live Pro+ TWS. Foto: JBL

Nu jeg er ved app’en, skal den roses. For der er virkelig rigtig mange fede indstillinger her. Du kan selv bestemme, hvordan du vil betjene headsettet når du har det på, altså hvad der sker når du klikker på højre eller venstre øreprop. Jeg savnede først volumenkontrollen der, men den kunne jeg slå til i app’en.

Så er der også en funktion der tjekker om du har valgt den rigtige størrelse øreprop, og selvom det gik stærkt, så fik jeg da bekræftet at det havde jeg.

Andre rigtig gode ting ved headsettet er den lange afspilningstid der er. Op til 7 timer på en opladning og op til 21 timer mere i etuiet. Jeg er også glad for at headsettet er vandafvisende – ikke vandtæt – for så kan jeg godt have det på i almindeligt regnvejr.

Her skal jeg også lige nævne en fortrinlig støjdæmpning, som du selv kan indstille til tre forskellige typer, og en ambient sound, der enten kan give dig en følelse af omgivelserne, eller lade tale komme ind. To rigtig gode funktioner.

Det bringer mig så til den del jeg virkelig er ked af, og som trækker ret meget ned i bedømmelsen – nemlig komforten.

For selvom jeg prøvede alle de forskellige ørepropper, så var det bare ikke behageligt at have headsettet på ret længe ad gangen. Jeg var meget opmærksom på, at der var et headset i øret på mig, og jeg blev ret hurtigt øm i øret, og det er bare ikke godt nok, for det trak en del ned når det kom til musiknydelsen.

Det var rart når jeg tog headsettet ud, og det er bare ikke i orden, det må JBL altså gøre bedre.

Men hvis jeg lige skal slutte på en god ting så er det, at prisen er meget attraktiv, og at jeg rigtig godt kan lide designet på etuiet.

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

JBL Live Pro+ TWS har en virkelig god lyd, specielt når du fifler lidt med indstillingerne i app’en. Det har en virkelig god støjdæmpning og jeg er glad for den ambient sound, det fungerer virkelig godt.

Men komforten er for ringe, og det trækker ned, som i ret meget, desværre. Og derfor ender bedømmelsen på 80%.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3281 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?