TEST: Lækker komfort i nyt headset

Jeg har leget med det nye headset, JBL Reflect Flow Pro, og det er sjældent at jeg har haft så komfortabelt et headset i øret

Jeg er vild med in-ear-headsets. Jeg synes det er fedt at kabler og ledninger er forsvundet, og der er nok stadig nogle audiofile der sværger til kablede headsets, men det er sjældent at jeg sidder i omgivelser, eller med afspillere, der kan levere en lydkvalitet der er så god, at jeg ville kunne høre forskellen. Og forresten – bare fordi et headset er kablet, så er det jo ikke nødvendigvis bedre – også her handler det om kvalitet.

Reflect Flow Pro fra JBL leverer en rigtig fin lyd, den er ikke prangende og den hører ikke til blandt den bedste lyd jeg nogensinde har hørt, men den er faktisk rigtig god og headsettet får rigtig mange point på komforten alene.

Men lad mig lige starte med lydkvaliteten, inden jeg kommer til komfort og design. For hvis jeg ikke justerer på lyden i den indbyggede equalizer, så leverer Reflect Flow Pro en ganske fin lyd, en bas der giver en fin bund, men som godt kan føles lidt uskarp og mudret, en god mellemtone der bredere musikken godt ud, og en diskant der er god, men som godt kunne have en skarpere kant. Alt i alt fin, men ikke imponerende.

I den medfølgende app kan jeg dog justere på lyden. Der er en fortrinlig god equalizer, og den benyttede jeg til at optimere lydbilledet med. Jeg kom rigtig langt, og fik en lyd tæt på den jeg forventede. Men personligt mener jeg at headsettet bør have et bedre lydbillede uden brug af app.

Komfort og design

JBL har ændret en anelse på designet i forhold til tidligere headsets – det er blevet lidt mindre, hvilket jeg er virkelig glad for, og så har de indført en lille vinge der er med til at holde headsettet fast i øret. Det er en fed lille detalje, for det betyder at det ikke skal sidde så fast i selve øregangen for at sidde fast. Det er nok at det danner en forsegling, så musikken får gode vilkår.

Jeg kunne ikke ryste headsettet ud, uanset hvad jeg bød det. Og da headsettet samtidig er vand- og støvtæt, og det skulle være godt nok til at du kan træne med det – i alle slags vejrlig. En ting er helt sikker – headsettet falder ikke ud af øret på dig under træning.

JBL Reflect Flow Pro. Foto: JBL

Hvor jeg ikke er så begejstret for designet er, når det kommer til etuiet. Det er stort og klodset, og det er ikke behageligt at have det i lommen.

Jeg sætter pris på at der er masser af batterilevetid i etuiet – 20 timer – men det skal også være behageligt at have det i lommen, og lige nu er det bare for stort. Men når JBL kan lave et lille headset med 10 timers batterilevetid, så burde de også kunne gøre etuiet lidt mindre, og stadig have plads til 20 timers strøm – bare min holdning.

Masser af funktioner

Der er en lang række fede funktioner i app’en, her kan du indstille, hvordan du styrer headsettet, altså hvad der sker når du klikker på ørepropperne, du kan slå støjdæmpning til og fra, og det samme gælder for ambient-funktionen. Støjdæmpningen er dog ikke verdens bedste, jeg kunne stadig sagtens høre, hvad der skete omkring mig. Men den var dog god nok, til at fremhæve musikken markant.

Det er også i app’en at jeg kunne tjekke pasformen – som jeg dog godt kunne mærke var fin, og det var her jeg kunne opdatere firmware.

Samtalekvaliteten var rigtig god, og det var tydeligt, at der er arbejdet meget med at sikre den bedste mulige talekvalitet. Der sidder to stråleformede mikrofoner i hver øreprop der samler lyden op, samt en mirkrofon i hver, der lytter til vindstøj, og som sikrer at headsettet kan fjerne den. Det høres, og jeg nød at føre samtaler i headsettet.

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Jeg kan rigtig godt lide headsettet, ikke mindst på grund af den gode komfort. Det er en fornøjelse at have det i øret, og selvom jeg klart har hørt bedre musik i andre headsets, så er kan den justeres til at blive rigtig god.

Der er gode avancerede funktioner og det er fedt at jeg kan indstille hvordan headsettet betjenes.

Mindre etui ville dog være at foretrække.

Læs mere om headsettet her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?