Danskerne ved ikke at de kan sælge ødelagte smartphones

Rundt om i danske hjem, er ligger der masser af defekte smartphones og flyder i skuffen. Danskerne ved nemlig ikke at der er penge i de ødelagte mobiler, eller at de hjælper miljøet ved at sælge dem til genbrug

En ny undersøgelse fra Swappie, der lever af at sælge restaurerede iPhones, så ved 46% af danskerne ikke, at de kan få penge for deres ødelagte smartphone. Det er et problem, for når restaurerede mobiler sælges igen, sparer det gevaldigt på klimapåvirkningen. Mellem 85% og 95% af CO2-udledningen der kan henledes til en smartphone, stammer nemlig fra selve produktionen, oplyser Swappie.

Ifølge Danmarks statistik har 93% af danske husstande en eller flere smartphones, og de fleste af os har prøve at få ødelagt større eller mindre dele af en mobil. Og det kan være en dyr affære at få skiftet skærmen på de nye mobiler, så mange foretrækker at købe en ny.

Firmaer som Swappie lever af at bringe ødelagte iPhones til live igen, og folk der køber en ‘gammel’ smartphone fra firmaer som Swappie, er med til at spare miljøet for en stor del af den CO2-udledning som produktion af nye mobiler står for. Men når 46% af danskerne ikke ved at de kan sælge deres mobiler til genbrug, så går miljøet glip af den gevinst.

Der er dog også en anden paramter der påvirker salget af brugte/ødelagte mobiler, nemlig at folk synes det er besværligt.

I undersøgelsen fra Swappie, svarer mere end 1 ud af 4, at det er for besværligt at sælge deres gamle enhed. For de forbrugere, der rent faktisk sælger gamle enheder videre, foretrækker 44 pct. at sælge til en anden forbruger via en markedsplatform (fx DBA eller Facebook), mens 32 pct. sælger til en ven eller slægtning. 30 pct. sælger til en elektronik- eller detailbutik, og 11 pct. af de adspurgte ville overveje at sælge deres gamle smartphone til en onlinebutik.

For at mindske besværet, er Swappie begyndt at udrulle “telefonautomater”, hvor man kan sælge sin ødelagte iPhone uden at skulle bekymre sig om fx levering.

I Finland har vi haft succes med vores telefonautomater. Dét at sende en smartphone kan være en barriere for mange mennesker. Automaterne har gjort det muligt at sælge en smartphone uden at skulle bekymre sig om at miste pakken eller andre leveringsproblemer. Derfor oplevede vi, at finnerne med automaterne blev opmuntret til at sætte deres gamle smartphones i omløb mere flittigt end før.

Jeppe Olsen, marketing manager hos Swappie i Danmark.

Endnu er der ikke nogle telefonautomater på vej til Danmark, men svenskerne kan glæde sig – der er Swappie nemlig ved at udrulle dem.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.