Doro er klar med ny seniorvenlig 4G klaptelefon

Den nye smartphone for den ældre generation er ikke alene en 4G-mobil, den understøtter også apps

Doros nye smartphone har fået navnet Doro 7070 er en enkel klaptelefon, og den lover både bedre lydkvalitet og mulighed for at få følelsen af smartphonefunktionaliteten uden at du skal investere i en ’ægte’ en af slagsen.

Den nye mobil er en såkaldt “smart feature phone”, da den er bygget op som en klassisk klap-mobiltelefon, men understøtter flere populære apps. Det sker i et nyt samarbejde med KaiOS, som netop har specialiseret sig i at lave apps til almindelige mobiltelefoner, der ikke har touchskærm. Forskellige apps – fra praktiske vejr- og kort apps til sjove spil og beskedtjenester – kan hentes ned fra telefonens app-butik, der er præinstalleret på telefonen.

– Vi ved, at seniorerne gerne vil have samme muligheder for at være online og digitale som alle andre. Med Doro 7070 får de mulighed for at teste at bruge apps og gå på nettet via mobilen, uden at de behøver investere i en “rigtig” smartphone, fortæller Rudi Iversen, der er Country Manager for Doro i Danmark, i en pressemeddelelse.

Doro 7070 er begyndelsen på en ny generation af smarte og brugervenlige 4G-mobiltelefoner med VoLTE (voice over LTE)-support, der imødekommer flytningen fra 3G- til 4G-netværk og giver brugeren både bedre dækning og samtalekvalitet.

– Vi har lavet en undersøgelse, der viser, at tæt på en tredjedel af seniorerne (29 pct.) har nedsat hørelse. For at forbedre lydoplevelsen og samtalekvaliteten understøtter Doro 7070 VoLTE, som giver bedre dækning, fordi samtalen kan føres over 4G-netværket. VoLTE gør også, at lyden går klarere igennem og bliver mere detaljeret, forklarer Rudi Iversen.

Den nye klaptelefon har en 2,8 tommer stor hovedskærm i farver på samt et udvendigt farvedisplay på 1,44 tommer, så man kan se, hvem der ringer uden at åbne telefonen. Klaptelefonen har store og godt adskilte trykknapper og en direkte genvej til kameraet. Som en lang række af Doros andre modeller har Doro 7070 også den velkendte alarmknap på bagsiden og fjernadgang for pårørende via mydoromanager.com.

Klaptelefonen giver brugeren mulighed for at vælge mellem to forskellige brugerflader. En “klassisk”, som passer godt til dem, der skifter fra fx en anden Doro feature-telefon og en lidt mere intuitiv brugerflade, der er bygget op lig Doro’s smartphones. Det gør overgangen lettere, hvis man senere vælger at gå over til en fuldbyrdet smartphone-model.

Doro 7070 kommer i to forskellige farvekombinationer – sort/hvid og rød/hvid – og forventes at være i butikker og online i slutningen af juli 2018.

Produktinformation: Doro 7070

 • OS: KaiOS med Doro brugerflade
 • Netværk: 2G: 900/1800/1900; 3G: Band 1/2/8; LTE: 1/3/7/8/20
 • H/W Config: LTE, VoLTE, Wi-Fi med internetdeling
 • Display: 2.8″ display + 1.44″ ydre farvedisplay
 • Chips: Qualcomm MSM 8905
 • Hukommelse: Intern hukommelse 512MB + ROM 4GB
 • Kamera: 3 megapixelkamera med LED-blitz, videokamera og playback
 • I/O porte: Micro USB, 3,5 mm audio-udgang og Micro SD-kort
  Øvrigt: FOTA, automatiske programopdateringer
  Intuitiv og enkel brugerflade
  Enkel navigation og fysiske knapper
  Kompatibel med høreapparat (HAC) og Boost-funktion
  HD Voice
  Tryghedsknap med GPS-positionering
  Understøtter download af apps
  Kompatibel med Doro 3500

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2196 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?