15 smarte apps, der hjælper dig med at holde styr på forretningen

Driver man en mindre virksomhed, kan der være en god hjælp, hvis man finder de rigtige apps. De kan give overblik over forretning, fremskridt og samarbejde. De kan hjælpe med at øge effektiviteten og informationsdeling i teams, og de kan skære ned på de kedelige og tidstunge opgaver, så man kan holde fokus på at udvikle forretningen. Her kigger vi på nogle af de bedste business-apps i 2018

Værktøjer til at forbedre team kommunikation:

  1. Tipi – er et forholdsvist nyt værktøj til at kommunikere som team. Det understøtter en såkaldt asynkron kommunikationsmodel, fordi der her er mindre behov for at man svarer hinanden med det samme. Det øger effektiviteten, fordi alle ved, hvad der foregår og sikrer, at holde udnytter tiden og ressourcerne optimalt. Nogle af de vigtigste features er en chat-funktion, private og offentlige foldere og nem integration med e-mail. Denne app har også en god feedback funktion, der hjælper med at fyre op under holdets motivation. Den findes til Android, iOS, Windows, Mac OS, Linux og i en online version. Den findes både som gratis app og som månedligt abonnement til ca. 32 kr. (4.99 dollars) pr medarbejder.
  2. Slack – er et meget udbredt værktøj til kommunikation i teams. Det giver mulighed for øjeblikkelig kommunikation i teams. Samtidig kan man via app’en sikre højt humør på holdet med den integrerede Giphy (GIF’er i massevis). Der er dog også nogle brugere, der mener, at app’en er lidt vanedannende, så man kommer til at bruge for meget tid på hyggesnak og katte-GIF’er i stedet for arbejde. Så brug den med omtanke. Slack findes i en gratis version og to abonnementer til ca. 50 kr. Og 90 kr. pr måned alt efter behov. Den findes til Android, iOS, Windows, Mac OS og i en web-version.
  3. Join.Me – er en brugervenlig løsning til brugere, der vil holde online møder enten med lyd eller vieo. Skype er stadigvæk et godt værktøj, men hvis man har brug for mere avancerede lyd/video løsninger til internationale møder, er Join.Me et godt alternativ. Her kan man hurtigt dele et sin skærm, så alle ser det samme. Man kan overføre filer, lave netværksopkald, skifte mødeleder undervejs, og hvis man bruger Slack (nummer 2 på vores liste), kan man integrere sin konto med Join.Me. Den findes til Android, iOS, Windows, Mac OS og til web. Join.Me findes i flere versioner: Gratis (kan vælges efter 14 dages test af Pro-verionen) og tre betalte abonnementer til 70 kr. 130 kr. og 180 kr., men så kan man også have 5, 50 eller 250 mødedeltagere på samme tid.

Apps til ledelse:

  1. Trello – er en app til projektstyring. Her kan man oprette en række projekter med tilhørende opgaver og undermapper, som man kan give en hel arbejdsgruppe adgang til. Trello er meget visuelt orienteret og gør det ret let at holde styr på de forskellige projekter uden at miste overblikket. Opgaver og lister vises som små kort, og man kan flytte rundt på rækkefølgen ved at flytte kortene. Man kan linke til filer i Google Drive, Dropbox eller OneDrive i gratis-versionen. Med denne app kan man styre projekter ved at tildele opgaver til personer, opdatere informationer og tjekke om opgaverne bliver afsluttet. Trello findes i tre prisklasser: Gratis, 65 kr. og 130 kr. Alt efter, hvor mange brugere og teams, der skal benytte app’en. Trello virker på disse platforme: Windows, Android, iOS, Mac OS og i en online udgave.
  2. Zenkit – er et visuelt projektstyringsværktøj, der også har en masse gode værtøjer om bord. Man kan lave Kanban tavler (visuel projektstyring), mind maps, to-do lister og så er der også en kalender til at holde styr på projekterne. Det er er virkelig godt projektstyringsværktøj, der hjælper med at styre ressourcer, planlægning og budgettering af f.eks. events. Hvis man er tilhænger af overskuelige to-do lister, er dette en rigtig god app at bruge. Findes online og til Windows, Linux, Android, iOS og Mac OS. Der er en gratis version og trinvise betalingsversioner.
  3. Basecamp – hjælper med projektstyring, når teams samarbejder. Man kan tildele opgaver, holde styr på fremskridt og dele informationer. Der findes et chatroom, hvor man kan diskutere projektet, eller man kan skrive beskeder til hinanden. Her kan man også dele filer, lave to-do lister og markere vigtige datoer for projekter i en kalender. Prisen er 99 dollars, uanset hvor mange brugere der er. Kører på Windows, Android, iOS, Mac OS og online.

Motivation:

  1. Carrot – er en to-do liste, der punker dig, hvis du ikke får tingene gjort. Den er flabet og krævende og ikke bange for at skælde dig ud. Til gengæld får du ros og point-præmier, når du fuldfører dine opgaver til tiden. Carrot er pisk og gulerod i et, så hvis du har brug for et ekstra skub til at komme i gang, er det måske lige dig. Den digitale gulerod findes lige nu kun til iOS og koster ca. 15 kr.

Produktivitet og præsentationer: 

  1. Parallels Toolbox – er et godt værktøj til brugere, der jævnligt laver præsentationer. App’en gør det nemt at lave præsentationer ved hjælp af en masse forskellige værktøjer. F.eks. kan man hurtig lave screenshots, optage sit skærmbillede på video osv. Samtidig hjælper app’en også med selve præsentationen. Her kan den f.eks. sørge for at ingen mails eller apps forstyrrer midt under præsentationen. Samtidig kan app’en skjule alle mapper, ikoner og filer, når man viser sine slides, så man ikke kommer til at afsløre projekter ved en fejl. Parallels Toolbox findes til Windows og Mac OS. Der findes en række pakkeløsninger, men man kan også købe individuelle værktøjer, så tjek priserne på hjemmesiden.

Kommunikation:

  1. Astro Mail – er en mail app, der har indbygget intelligens, så den kan hjælpe dig med at holde styr på indbakken. Den bliver klogere, når du bruger den. App’en lader dig putte mails på pause eller udsende mails med forsinkelse. Den har integreret kalender og sørger for, at du ikke bliver forstyrret af ligegyldige ting.  Astro Mail er gratis og findes til iOS, Android (ikke mobil) og Mac OS.

Brug tiden optimalt:

  1. Pocket– her er et virkelig godt værktøj, hvis du bruger meget tid på at læse indhold på nettet. Med Pocket kan du med et enkelt klik gemme artikler og indhold til senere. Du kan gemme links til Nyheder, artikler, billeder og video. Du kan i det hele taget gemme alt, hvad du falder over på nettet, men heller vil læse senere. Det hele bliver præsenteret nemt og overskueligt, så du hurtigt kan finde tingene. Pocket findes som tilføjelse/addon til en lang række browsere, og ud over browserne kan du finde dit Pocket indhold i apps til iOS og Android.
  2. Rescue Time– kan være en stor hjælp, hvis du ikke føler, at du er fokuseret nok på dine arbejdsopgaver. App’en holder simpelthen øje med, hvad du bruger din tid på. For de fleste har det ind imellem med at bruge lidt for meget tid på f.eks. sociale medier eller hjemmesider, der måske ikke er 100% relevante for arbejdet. I den gratis version af Rescue Time kan man sætte sig mål for dagen og for, hvor mange timer man vil være produktiv. En ugentlig mail viser, om man har klaret opgaven. I den betalte version til 45 kr. månedligt eller 350 kr. årligt kan man spærre de websites, man spilder tiden på. Man kan også holde øje med, hvor længe man er væk fra computeren og få besked, når man rammer sine mål. Rescue Time findes til Mac OS, Windows, Linux og Android.
  3. TripIt– er en fantastisk app for folk, der rejser meget. Her kan du samle informationerne om din rejse og få dem præsenteret som en overskuelig rejseplan. TripIt samler alle informationer, som du sender til app’en på mail, og når du så er ude I verden, kan du både se dine egne informationer, men du får samtidig også gode rejsetips om alt fra vejret til vejviser baseret på, hvor i verden du befinder dig. App’en findes gratis version og i en Pro version til ca. 320 kr. om året. Den findes til iOS, Android og i en online version.
  4. Evernote– Online gemmeren, der bare gemmer alt: noter, billeder, lyd, video og alt hvad man ellers kan uploade og gemme i skyen. Samtidig er det nemt at dele tingene med andre. Man kan også scanne dokumenter, kvitteringer, fotos af whiteboards og tavler eller tekst. Man kan også gemme info fra nettet – både som billeder i høj kvalitet eller som PDF-filer, man deler med sine medstuderende, kolleger eller medarbejdere. Kører på iOS, Android. Findes i en gratis version, samt premium eller business til hhv 429 kr. per år eller 72 kr. per bruger.
  5. Canva– et omfattende værktøj til design til alt fra plakater og postkort eller Facebook opslag. Både som privatperson eller virksomhed kan man tit få brug for alle mulige fikse designforslag. Men i stedet for selv at bruge sine måske elendige kreative evner, kan man med Canva blive hjulpet godt i gang med en masse forslag til forskellige design-løsninger. Canvas online værktøjer giver brugerne et stort udvalg af skabeloner og et stort online billedgalleri at arbejde ud fra. Der findes en gratis version og en betalt med flere skabeloner og gratis fotos. Canva kører i diverse browsere, på iOS og på Android.
  6. The Hootsuite– her er app’en, der kan give din virksomhed et boost på de sociale medier. Hootsuite er et effektivt værktøj, der hjælper dig på to fronter. Dels kan du her lave opslag, der deles på til Twitter, Facebook, Instagram eller LinkedIn på én gang, og dels kan du få overblik over, hvilke opslag, der bliver mest populære. Du kan hele tiden følge dine forskellige SoMe profiler og se, om dine online kampagner rammer plet. Hootsuite findes til iOS, Android og i en browser-version. Der findes gratisversioner, og så kan du ellers udbygge alt efter antallet af sociale medier, du vil poste på.
Kommentar til artiklen?