Premiere Rush indfører slowmotion

Slut med kun at kunne lave slowmotion, hvis du kan optage det på din video. Adobes video-app, Premiere Rush, gør det nu muligt at justere hastigheden på hele eller dele af dit videoprojekt

Med Premiere Rush 1.2 opdaterer Adobe deres video-app og giver brugerne mulighed for at justere hastigheden. Herunder er fem nye måder, du kan lege med hastigheden i Premiere Rush.

Vælg generel hastighed

Du indstiller hastigheden i procent ved at trykke på ’speed panel’-knappen og markere ’range speed’, som du enten kan trække til højre eller venstre. Du kan også trykke på procent-ikonet og derpå indtaste den hastighedsprocent, du ønsker. Alt over 100 pct. er hurtigere end normalt, mens alt under 100 pct. er langsommere.

Tilpas hastighed for udvalgte dele af din video

Med ’speed ranges’ kan du tilpasse hastigheden for dele af din video. Marker et videosegment med de blå markører i tidslinjen eller i ’speed panel’ funktionen under ’range’. Nu kan du indstille hastigheden for dit markerede segment. Videoen udenfor segmentet vil fortsat være 100 pct.

Skru gradvist op og ned for hastigheden

Rush er den første mobile videoredigerings-app med såkaldt ’ramping’, hvor man gradvist skruer enten op eller ned for ens video for at undgå pludselige ryk. De gradvise ryk er som udgangspunkt 0,5 sek., men de kan tilpasses til hvilken som helst længde.

Undgå musestemmer med fastholdt lyd

Justering af hastighed kan have mærkbare konsekvenser for lydsiden, når det enten går stærkt eller langsomt. Men ikke i Rush. Med funktionen ’maintain pitch’ sørger appen for, at lyden fastholdes, uanset hvilken hastighed videoen har. Indstillingen er sat som standard, men kan også slås fra.

Tilpas video til ønsket tid

Du kan nu indstille et videoklips længde manuelt. Når dette er gjort, sørger Rush for at tilpasse klippets hastighed, så det passer til den ønskede tid – dette er særligt brugbart, når man arbejder med timelapses.

Læs mere og se de nye funktioner i aktion i dette blogindlæg.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2735 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart