Drypvandingssystem lover store vandbesparelser

De fleste af os vil gerne spare på vandet, men vi vil også gerne have en pæn have. Ifølge Gardena er det muligt at gøre begge dele med deres drypvandingssystem, Micro-Drip

Foto: Gardena

Sommeren har ikke ramt os endnu, men foråret er på vej, og os haveejere ved godt, at de snart bliver nødvendigt at finde vandslangen frem, hvis vores haver skal være pæne sommeren over.

Men det behøver ikke betyde at vi poster enorme mængder vand ud i haven, eller drivhuset, og derved giver pokker i vold omkring bæredygtigheden og vores pengepung.

Gardenas nye drypvandingssystem, Micro-Drip, lover at passe godt på både miljøet og vores pengepung. Tanken er enkel – og velkendt – hver enkelt dråbe vand ender præcis, hvor den skal bruges, nemlig ved rødderne. Derved kan man spare masser af vand.

Samtidig kan du også spare din kostbare fritid, for systemet kører helt af sig selv, når det først er installeret.

Gardenas app hjælpe med til at automatisere drypvandingen. Foto: Gardena

Micro-Drip findes i flere forskellige versioner, lige fra små systemer til altanen til haven, og du systemet kan hele tiden udbygges og omkonfigureres. Det kommer med et forbindelsessystem, der gør at det hele tiden kan udbygges og ændres.

Gardena selv fortæller, at man kan spare op til 70% af vandforbruget – i forhold til, hvad man normalt bruger på vanding – hvilket er en ret stor besparelse.

Gardena skriver at der kun er fire ting du behøver gøre før systemet er klart:

  1. Træk en vandslange over til det sted du skal drypvande
  2. Tilslutte den lille kobling/basisenhed fra Micro-Dryp-systemet for at regulere vandtrykket
  3. Træk hovedrør, forbindelsesrør og drypslager derhen, hvor du skal vande
  4. Skru dyser og drypsystemer fast, som det passer til din indretning

Endelig kan du gå digitalt til drypvanding ved at bruge en app-styret vandingskontrol og sensor. Med den kan du styre, hvornår og hvor ofte dine planter skal vandes. Sensoren måler jordens fugtighed og afbryder automatisk drypvandingen, hvis jorden er fugtig nok.

About Lars Bennetzen 3837 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.