Ny ransomware er skræmmende effektiv

Den nye ransomware er opdaget af Check Point Research, og sætter hastighedsrekord i at kryptere systemer og enheder. Navnet er Rorschach, og har lært avancerede funktioner fra andre ransomwaretyper - hvilket gør den unik og farlig

Rorschach, et navn vi mest af alt kender fra blækklatter der bliver brugt af psykologer og lignende, er navnet på den nyeste ransomware, som sikkerhedsfirmaet Check Point Research betragter som både unik og yderst farlig for virksomheder.

Årsagen er både at den er verdens hurtigste til at kryptere og inficere systemer, samt at den har kigget nøje på andre typer ransomware, og lånt fra deres avancerede funktioner og kombinerer både angrebsmetoder og krypteringsfunktioner. Check Point Research oplyser, at Rorschach næsten er dobbelt så hurtig til at kryptere som den meget farlige, og yderst berygtede Lockbit-ransomware.

Ifølge Check Point Research betyder det, at den både kan undgå en række sikkerhedsløsninger og gøre maksimal skade på virksomheder og brugere.

Denne nye ransomware er opkaldt efter den psykologiske rorschach-test, hvor hver test opfattes forskelligt efter personen der ser, hvilket gør testen unik. På samme måde indeholder Rorschach-ransomwaren højteknologiske funktioner, der er taget fra andre ransomware-typer, hvilket gør den meget speciel.

At det også er den hurtigste og en af de mest sofistikerede ransomware-typer, vi nogensinde har set, gør, at Roschach-ransomwaren er ekstremt farlig for virksomheder, hvis de bliver ramt. Den nye ransomware viser, at cyberangreb hurtigt kan ændre sig, og at virksomheder derfor har behov for at implementere en cybersikkerhedsløsning, der først og fremmest fokuserer på forebyggelse, og som kan forhindre Rorschach i at kryptere deres virksomhedsdata.

Sergey Shykevich, Threat Intelligence Group Manager hos Check Point Research

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3897 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.