TEST: EPOS S6 – spændende og udfordrende webkamera

Det lille webkamera fra EPOS er til indholdsskaberen og onlinemødeltageren. Det er i 4K, har spændende funktioner men er på visse områder alt for ustabilt

EPOS S6. Foto EPOS

Det er ikke længere kun lydprodukter der kommer fra EPOS, de har kastet sig over en lang række andre produkter også, og S6 er deres nyeste webcam, der med en fed 4K-opløsning, retter sig direkte mod såvel indholdsskabere som alle os der stadig deltager i onlinemøder.

Et webcam sluttet direkte til computeren giver naturligvis ikke mulighed for de samme videotyper som et løst kamera gør, men det er oplagt når der skal laves videoer hvor du enten reagerer på andre videoer, eller kommenterer på dine spil, eller på noget du ser på skærmen.

EPOS S6 er et typisk EPOS-produkt. Virkelig god byggekvalitet og fint, diskret, design. Man er ikke i tvivl om at det er et robust og holdbart produkt. Men, men, men – alt er ikke godt med designet af det lille webkamera.

For det første viste det sig, at det var totalt umuligt for mig at sætte kameraet fast på toppen af min skærm. Jeg har en relativ stor – og tyk – buet skærm. Den viser sig så at være så tyk, at den holder kameraet er født med, bare ikke kan gabe over skærmen. Den vil sidde fint på en laptop, men nu bruger jeg altså en skærm, jeg faktisk kan se noget på.

Dernæst er ledningen virkelig stiv og ufleksibel. Det betyder at ledningen konstant hænger i vejen, og faktisk hiver i kameraet, og det gør det endnu mere vanskeligt at få det placeret ordentligt.

Kameraet har – heldigvis – mulighed for at blive monteret på f.eks. et trefod (hvis du har en sådan stående), der er nemlig det traditionelle skruehul i bunden. Det er fint, men jeg ville hellere have haft det til at være på toppen af min skærm, jeg hader at blive filmet nede fra. Dernæst løser det heller ikke problemet med en stive ledning.

Software til pc og mac

En ting jeg blev ret glad for var, at softwaren til kameraet findes til både pc og mac. Jeg oplever meget ofte, at når det kommer til webcams, så er den medfølgende software ofte til Windows, men absolut ikke til MacOS.

Men EPOS S6 kunne styres af EPOS Connect, der findes i såvel en Windows- som en Mac-version, fedt.

I den software var der et hav af mulige indstillinger og justeringer, og jeg skal ikke kede dig med dem her. Men der er rig mulighed for at justere alt fra farver og hvidbalance til zoom-niveau.

Men igen så endte mine hænder ikke over hovedet, for den software er bare alt for ustabil. Jeg oplevede ofte at den pludselig frøs, og så kunne jeg absolut intet. Jeg måtte så afbryde kameraet, afbryde software og starte igen.

Der var også udfordringer når jeg justerede på kameraet, for ofte så hoppede de slidere jeg trak i alt for meget, og det var svært at se, hvad jeg havde lavet – ikke mindst når de også kunne finde på at hoppe tilbage igen, uden jeg havde bedt dem om det.

Også plads til roser

Men EPOS skal stadig have roser med på vejen. For EPOS S6 var, billedmæssigt set, et virkelig godt kamera. Når først det fungerede, så var billedet knivskarpt og med flotte og naturtro farver. Fordi det optog i 4K, var det også gode billeder der kom ud af det når jeg zoomede ind på videoerne, hvilket ikke er noget jeg oplever alt for ofte.

EPOS S6 er kompatiblet med en række programmer, og naturligvis fungerer det sammen med programmer som Teams og Zoom. Men det er også kompatiblet med streaming-programmer som OBS og StreamLabs, og det er vigtigt for indholdsskabere.

Bedømmelse

Samlet vurdering 60%

På billedsiden er der ikke noget at komme efter, EPOS S6 leverer et godt resultat. Men der er en del udfordringer med det. Det er svært at montere på f.eks. buede skærme, og ledningen er alt for stiv og ufleksibel.

Samtidig er det et problem at software er så ustabil, for mig gør det kameraet til et problem at bruge. Samtidig er det ikke et billigt kamera, og det gør ikke tingene bedre.

Du kan læse mere om EPOS S6 her.

Prisen for EPOS S6 ligger på omkring 1.400 kroner

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.