Hackerne foretrækker virksomheder i EMEA

En ny rapport fra Barracuda Networks viser, at medarbejdere i EMEA-virksomheder oftere bliver udsat for e-mail-angreb end i resten af verden. Syv pct. modtager flere end 50 suspekte e-mails dagligt. Samtidig har godt hver fjerde aldrig modtaget e-mailsikkerhedstræning sammenlignet med et globalt gennemsnit på 17 pct. Problemet forværres af, at investeringer i it-sikkerhed halter efter i EMEA-området

Hackerne foretrækker EMEA-virksomheder

Vi er populære i EMEA, hvilket for resten står for Europa Middle East and Africa, hvor vores virksomheder er mere udsat for e-mail-angreb end i andre dele af verden. En ny global rapport fra it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Network viser, at syv pct. af it-teams i EMEA modtager flere end 50 suspekte e-mails om dagen, mens 32 pct. modtager mellem 6 og 50.

Selvom ikke alle suspekte e-mails er ondsindede, kan det have konsekvenser for både forretningen og produktiviteten – særligt hos de medarbejdere, som håndterer sagerne. Hele 81 pct. beretter, at de bruger mere end 30 min. på at undersøge og håndtere et angreb, mens 47 pct. bruger mere end en time per angreb.

“Truslen fra e-mailangreb vokser sig stadig større, og det har store konsekvenser for de virksomheder, som ikke er beredte. Mere end fire ud af fem virksomheder hævder at have stået over for en e-mailbaseret sikkerhedstrussel inden for det seneste år, og 74 pct. konstaterer, at e-mailangreb har haft direkte indvirkning på deres forretning. Derfor kan det virke foruroligende, at der ikke gøres mere for at uddanne medarbejdere og generelt højne niveauet for e-mailsikkerhed,” siger Peter Gustafsson, der er ansvarlig for Barracuda Networks i Norden.

Sikkerhedsinvesteringer halter efter i EMEA

Barracudas undersøgelse viser, at over halvdelen (54 pct.) af EMEA-virksomhedernes udgifter til e-mailsikkerhed er uændret over det seneste år sammenlignet med et globalt gennemsnit på 45 pct. Samtidig har kun 39 pct. af organisationerne øget deres udgifter til e-mail-sikkerhed, mens tallet er 48 pct. globalt.

Hver fjerde (23 pct.) af EMEA-respondenterne indrømmer også, at de aldrig er blevet trænet i e-mailangreb. Til sammenligning ligger det globale gennemsnit på 17 pct.

”Mere end tre ud af fire virksomheder siger, at deres medarbejdere er dårlige til at identificere suspekte e-mails. Det bliver ikke bedre af, at investeringer i sikkerhedsløsninger og træning ikke følger med. Der er både behov for penge og træning af de ansatte,” siger Peter Gustafsson.

Af de virksomheder, der har været udsat for angreb, hævder 66 pct., at det har haft direkte økonomiske konsekvenser med nedsat produktivitet, datatab, afbrydelser og tab af omdømme som de mest typiske følgevirkninger.

E-mailangreb påvirker ansattes helbred

Et angreb belaster ikke kun virksomheden – de ansatte kan også opleve personlige konsekvenser, der rækker uden for kontorets fire vægge.

Over en tredjedel (38 pct.) af EMEA-respondenterne svarer, at e-mailangreb fører til øget stress, hvor særligt it-ledelsen er hårdest påvirket. Denne følelse forstærkes af en manglende tillid til organisationens sikkerhed.

Over halvdelen (52 pct.) af EMEA-respondenterne svarer, at virksomhedens sikkerhed med høj sandsynlighed ikke er blevet bedre inden for det seneste år. Det betyder, at mere end hver tredje (38 pct.) EMEA-respondent bekymrer sig i fritiden, og 16 pct. har endda været nødt til at aflyse personlige aftaler for at tage sig af et angreb.

Tallene er dog endnu større i både APAC- og AMER-regionerne, hvor henholdsvis 44 pct. og 47 pct. bekymrer sig om e-mailtrusler uden for arbejdstiden.

“Medarbejderne bør i langt højere grad stille krav til arbejdspladsen om at få den korrekte træning og rigtige værktøjer, så de føler sig mere trygge og kan indgå effektivt i forsvarslinjen som en del af en holistisk strategi for e-mailsikkerhed,” afslutter Peter Gustafsson.

Om rapporten

Barracuda Networks rapport ”Email Security Trend 2019” er baseret på en undersøgelse blandt 660 beslutningstagere og it-sikkerhedsmedarbejdere i organisationer fra hele verden med 100 til mere end 5.000 medarbejdere. Visse tal er hentet fra denne Barracuda-blog.

Læs “Email Security Trend 2019”-rapporten her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2537 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart