Huawei har officielt lanceret deres eget OS – HarmonyOS

I fredags blev det så officielt. Huawei har et OS klar til at konkurrere med Android. HarmonyOS vil dog nok i første omgang blive brugt til IoT-enheder

HarmonyOS. Foto: Huawei

Den kinesiske tech-gigant, Huawei, har lige lanceret deres helt eget operativsystem. HarmonyOS er navnet på det produkt som blandt andet kan bruges på smartphones, og ikke mindst på IoT-enheder.

HarmonyOS er et mikrokerne OS, på helt samme måde som Googles Fuchsia OS (der stadig kun er på rygtebasis), og det vil kunne virke på en lang række enheder uden at kompromittere sikkerheden.

Men selvom HarmonyOS sagtens kan være et OS på en smartphone, så har Huawei også været ude og sige, at der ikke er planer om at udskifte Android på deres smartphones.

Til Tech-Test fortæller Ren Ke, Director of Consumer Business, Denmark, at HarmonyOS primært er designet til IoT-produkter.

Ren Ke

“Vi havde brug for et mere robust produkt til IoT-enheder, et der kan danne bro mellem forskellige enheder, et OS der kan få enheder til at snakke tættere sammen,” siger Ren Ke.

”HarmonyOS er ikke til smartphones, det er til smarte enheder. Så når vi kigger tre til fem år ud i fremtiden, så kan vores OS blive en slags ’One Stop Shop’,” siger Ren Ke.

Han fremhæver samtidig at Huaweis samarbejde med Google er meget stærkt, og at de klart vil fortsætte med at levere Android til deres telefoner.

”Jeg er sikker på at Google stoler på os, og det vil drive vores forretning videre.”

Planen er at HarmonyOS skal udbredes til mange forskellige smarte enheder, herunder smarte TV, wearables, smarte skærme, og smarte enheder til bilen. Faktisk har vi lige set et smart TV lanceret med HarmonyOS lanceret, og mon ikke det er første skridt på en lang rejse?

Planen er at HarmonyOS skal være et åbent OS og økosystem, og derfor er det planen at HarmonyOS skal være et Open Source OS i fremtiden.

I første omgang vil HarmonyOS blive lanceet i Kina, og derfra komme til resten af verden.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?