Electrolux tror stadig på posestøvsugeren

Poseløsestøvsugere bliver stadig mere almindelige, ikke mindst i takt med robotstøvsugerens indtog hos danskerne. Men Electrolux tror stadig på støvsugermodellen med poser, og har lige lanceret deres Electrolux 800 Bagged

Electrolux 800 Bagged. Foto: Electrolux

Ifølge Electrolux er støvsugere med poser stadig meget populære hos danskerne. I en pressemeddelelsen fortæller de, at de traditionelle støvsugere, dem med pose, udgør knapt halvdelen af det samlede støvsugersalg i Norden, og at hele 76% af danskerne foretrækker denne type støvsuger.

En anden lille detalje som Electrolux fortæller at danskerne er vilde med at støvsuge, eller rettere at støvsugning er deres foretrukne rengøringsaktivitet, hvor 8 ud af 10 danskere i gennemsnit støvsuger deres hjem en eller flere gange om ugen.

Samtidig med denne undersøgelse har Electrolux lanceret en ny posebaseret støvsuger, Electrolux 800 Bagged, der lover at levere den hidtil bedste rengøringsevne, sammenlignet med andre støvsugere i sin kategori.

Electrolux 800 Bagged. Foto: Electrolux

Den kommer med et nyudviklet AllFloor-mundstykke og en Auto Mode-funktion der automatisk tilpasser sugekraften til gulvoverfladen. Når mundstykke og den nye auto-funktion er slået til, vil støvsugerens digitale sensorer, automatisk genkende gulvtypen og justere sugekraften til det optimale.

Det skulle reducere friktionen mellem gulv og mundstykke. Samtidig har mundstykket et led-lys, der oplyser gulvet under støvsugningen, så man lettere kan se støvkorn og snavs.

Electrolux 800 Bagged får en pris på omkring 2.800 kroner og er på markedet i løbet af marts.

Electrolux fortæller at støvsugeren har følgende funktioner:

  • 12 meter lang ledning, der gør det muligt at rengøre op til 144 m2 ad gangen. 
  • Ergonomisk og behageligt håndtag og digitalt display på støvsugeren.
  • Mundstykkets indstillinger kan skiftes med foden og er udstyret med auto LED lys.
  • Udstyret med XL-hjul, så den let glider på og mellem forskellige underlag.
  • Det digitale display viser behovet for rengøring og vedligeholdelse af filtre og støvsugerpose.
  • Lavt lydniveau på 69 dB.
  • 180° roterende hoved, der gør det lettere at komme omkring i hjørner, under og mellem møbler.
  • Egnet til alle hårde gulve, herunder træ, parket, fliser, linoleum, beton og skifer samt tæpper.
About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.