Umiddelbart så ser det ikke ud som om, der er sket så meget med Pures radioer. Designet ligner stort sig selv, og der er rigtig meget ‘traditionel transistorradio’ over udseendet.
Jo – den er udformet i træ og aluminium, men den har stadig de samme fysiske kendetegn som de gamle radioer. Et display, et par drejeknapper og et par trykknapper samt en højttaler på forsiden – hvor meget mere retro kan det lige blive?
Men det til trods, så er den en ganske pæn radio at have stående. Den er minimalistisk nok til at passe ind i de fleste hjem, og elegant nok til at de fleste vil mene at den er ganske pæn. Det er da også vores umiddelbare indtryk. Det ville ikke gøre noget, hvis den radio blev stående på vores kontor.
Bagsiden er radioen er straks mere funktionel og mindre pæn. Et stort plastik-dæksel dækker over det rum, hvor der kan placeres et genopladeligt batteri. Det er også på bagsiden at vi finder indgang til hovedtelefoner, strømstik og en usb-port, som kan bruges når firmwaren skal opdateres.
Endelig er det også her, at basreflektoren er placeret, ganske naturligt så den kan sende bas ind mod en bagvæg og håbe på en god reflektion herfra.
Let opsætning, god lyd
At sætte en DAB-radio op er en let sag, vi har aldrig oplevet problemer eller udfordringer her, og det var heller ikke tilfældet med Evoke D4.
Slut strøm til den, tænd for den og vent. Efter et stykke tid har den fundet alle de kanaler der er tilgængelige, og så kan du gå i gang med at lytte til radio.
Det samme gjaldt ved opsætning af fm-båndet. Det blev hurtigt klaret, og så kunne vi ellers gå gang med at lytte til radio.
Lydkvaliteten er faktisk en del bedre end vi havde turde håbe på. En radio af denne type, har typisk et begrænset dynamikområde, men den store basenhed giver en ekstra dybde i lyden som vi godt kunne lide.
Samtidig var lyden klar, så når vi lyttede til taleradio, gik stemmer fint igennem. Helt generelt var vi meget glade for lyden i denne lille enhed.
Mangler lidt
Men træerne vokser ikke ind i himlen, heller ikke ved Evoke D4. Nok er det en god radio, men vi savnede et par ting.
Dels er det ikke muligt at lytte til internet-radio på den, noget som vi ellers godt kunne have brugt. Dels er det en mono-radio, og det gør at lydbilledet, alt andet lige, bliver fladt. Muligvis ville det ikke være et optimalt design med to højttalere i Evoke D4, men vi savnede altså stereomuligheden.
Gode ekstrafunktioner
Som en lille plaster på såret, så kan du tilslutte din smartphone via Bluetooth, så du kan streame din favoritmusik over på D4 den vej. Det virker fint – husk bare lige at koble radioen fra, hvis telefonen ringer, ikke?
Der medfølger også en app til Evoke D4, og via den kan du så få lov til at streame internetradio. Det fungere fint, men det er bare lidt bøvlet at skulle starte en app for at høre internetradio.
Masser af muligheder
Evoke D4 har masser af muligheder. Udover at være en DAB-radio, så understøtter den også DAB+ (hvilket er godt, for DAB-signalet er nemlig lukket i Danmark på nuværende tidspunkt), og den understøtter også fm-radio. Så skulle der – mod forventning, ikke være noget DAB-signal, så kan du altid hoppe over på fm-båndet.
Hent generelt har vi været meget begejstrede for Evoke D4. Den giver en fin lyd og er let at bruge. Men det er lidt dumt at der ikke er internet-radio indbygget, og vi mangler stereo-lyden.
Samtidig så koster den altså tæt på 1.200 kroner, og det er faktisk en ret høj pris for en radio.