Polestar viser lynhurtig opladning af prototype

El-biler skal køre længere og oplade hurtigere, og nu har Polestar vise en prototype der kan oplade til 80% på kun 10 minutter

Polestar 5 XFC-teknologi. Foto: Polestar

Elbilsproducenten Polestar har arbejdet sammen med StoreDot, der er specialist i hurtigopladningsteknologi, og de har lige vist at deres Polestar 5 prototypebil, kan oplade fra 10% til 80% på kun 10 minutter.

Det er StoreDots Extreme Fast Charging (XFC)-teknologi der står bag bedriften, og på prototypebilen kunne de påvise en ladehastighed der startede på 310 kW og steg til 370 kW i slutningen af opladningen.

Polestar fortæller, at testen viste at det vil være muligt at tilføje op til 320 km rækkevidde (i en mellemstor bil) på 10 minutter.

Tid er blevet en af livets største luksusvarer, og derfor er der et behov for, at vi som producent af luksuriøse performance-elbiler adresserer den største barriere, forbrugerne har hvad angår køb af elbil – nemlig opladnings- og rækkevideangst. Takket være den nye teknologi kan bilister fremover bruge væsentlig mindre tid på at lade og mere tid på at køre. Faktisk vil den såkaldte ‘nede-tid’ eller ‘stoppe-tid’ komme til at minde meget mere om den, vi kender fra benzin-biler i dag.

Thomas Ingenlath, Polestars CEO i pressemeddelelse

Polestar fortæller at teste bekræfter at XFC-teknologien fungerer med nutidens DC-ladeinfrastruktur, og at de forventer at den fortsat vil inkludere flere og kraftigere DC-ladere på 350 kW eller mere.

Det skulle også betyde, at bilister skal bruge mindre tid på at oplade deres biler. Hvor Polestar mener at en opladning fra 10-80% normalt vil vare omkring 30 minutter, så vil en reduktion til 10 minutter nærme sig den tid det tager at fylde en bil med benzin.

En bruger der stopper med omkring 50% strøm på bilen vil kunne lade op til 80% på kun 5 minutter, fortæller Polestar.

About Lars Bennetzen 3881 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.