Elegant headset, fed pasform, super lyd

Plantronics nyeste trådløse headset, BackBeat Sense, har en utrolig behagelig pasform, spækket med spændende funktioner og en super god lyd

En af veteranerne indenfor headsets og lyd, Plantronics, har netop sendt deres nye headset, BackBeat Sense, på gaden. Headsettet er udviklet for både at give en super god lyd, og samtidig være behageligt at have på hele dagen.

Ideen er, at fordi folk i stadig højere grad bruger headsets i stadig længere perioder, så er det nødvendigt med et headset det er gør det muligt at have det på hele dagen.

Derfor har Plantronics indbygget en række sensorer i headsettet der blandt andet sætter headsettet på pause når du tager det af, og en knap der med det samme dæmper lyden når du trykker på den, så du kan høre, hvad der sker omkring dig.

Behagelig pasform

BackBeat Sense er et trådløset headset, så vi startede med at parre det med vores smartphone, en proces der går lynhurtigt. Herefter var det bare om at tage headsettet på og gå i gang med at lytte til musik.

Der gik ikke længe inden vi kunne mærke en af de rigtig fede ting ved BackBeat Sense, nemlig ørekoppernes materiale. De er lavet super blødt memory foam, og så snart dine øre har varmet det op, så tilpasser de sig dit øre.

Der var ingen tvivl om, at det var et utrolig behageligt at have headsettet på, selv i lange perioder. Vi brugte headsettet gennem flere hele arbejdsdage, og på intet tidspunkt føltes det ubehageligt, for varmt eller på anden måde ubehageligt at have på.

Samtidig er headsettet dejlig let, vejer kun 140 gram, så du glemmer hurtigt at du har det på.

Selv når undertegnede havde briller på, så var det behageligt at have BackBeat Sense på – Plantronics får maksimal score på komforten og ergonomien.

backbeat sense

Højkvalitets lyd

Men det vigtigste i et headset er og bliver lyden, og her var der heller ikke meget at komme efter. Vi brugte headsettet både til musik og film, og begge steder var vi meget tilfredse med det vi hørte.

Ved film er det vigtigt at såvel lydeffekter som tale går fint igennem, og BackBeat Sense er god til at gengive en meget nuanceret lydbillede. Vi havde frygtet at få en lidt ulden lyd, for headsettet er optimeret til musik, men det var ikke tilfældet.

Dernæst gik vi i gang med at lytte til musik, og her udmærkede Backbeat Sense sig endnu mere. Der er ikke rigtig nogen del af musikspektret der ikke går godt igennem. BackBeat Sense gengiver såvel bas som mellemtone og diskant utrolig godt, og der går ikke længe inden du glemmer at du har et headset på. Du bliver suget ind i musikken og kan nyde de fine nuancer.

Et af de problemer der fra tid til anden har været med Bluetooth headset er, at de ikke kan spille højt nok, men det behøver du ikke bekymre dig om med BackBeat Sense. Drejeknappen på den venstre ørekop kan skrue så højt op for lyden at det næsten kan blive smertefuldt.

Vi kunne måske godt have ønsket at det var en anelse mere støjreducerende. Visse lyde kan godt gå igennem dette on-the-ear headset. Men omvendt så får man ikke følelsen af at være helt isoleret.

Spændende teknologier

Fordi headsettet er beregnet til at blive brugt med din smartphone, så er det naturligvis udstyret med usynlige mikrofoner så du sagtens kan besvare et opkald når du benytter headsettet.

Samtidig så er sikrer den støjdæmpende teknologi, at din tale går fint igennem til dem du snakker med, mens støjen omkring dig blive dæmpet – og den funktion fungerer rigtig godt.

BackBeat Sense har sensorer der fortæller det, om du har det på hovedet eller ej. Når du tager det af, bliver musikken automatisk sat på pause, og headsettet går hurtigt ned i strømbesparende tilstand. Så hvis du ikke bruger headsettet holder det strømmen imponerende længe, og selv når du lytter til musik på det, så kan det klare op til 18 timer inde det skal lades op igen.

Skulle det så være sådan, at du ikke lige kan komme til at lade det op, ja så kan du forbinde det med din smartphone via det medfølgende kabel med Jack-stik.

Den venstre ørekop er forsynet med knapper til at sætte musikken på pause, springe en nummer frem eller tilbage, samt en knap der kortvarigt skruer ned for lyden så du kan høre, hvad der sker omkring dig.

Det er også på den venstre ørekop at der er en stor drejeknap der bruges til at skrue op og ned for volumen. Den er en integreret del af designet, så du ser den ikke, men den er super let at betjene – en fiks detalje.

Den højre ørekop har en knap til at besvare opkald på, og så er det også her at tænd/sluk-knappen er placeret.

backbeat sense

Opsamling

Plantronics BackBeat Sense har imponeret os under hele testen. Lyden er i top, ergonomien ditto og designet er meget flot. Det er et utrolig elegant headset, som samtidig er let at betjene.

Når vi ikke giver 100%, så er det fordi vi gerne så en bedre støjreducering. Jo den er fin, men et headset i denne klasse bør gøre det bedre, specielt når Plantronics reklamerer med, at det har aktiv støjreduktion.

Men det vinder meget på alle de øvrige parametre, og til prisen er det virkelig svært at se et headset, der vil kunne matche det. Klart et headset der godt måtte ligge under vores juletræ om et par måneder.

Produktinformation

 • Navn: BackBeat Sense
 • Producent Plantronics
 • Optimeret til smartphones og tablets
 • Bluetooth profiler: Bluetooth v4.0 + EDR, A2DP, AVRCP, HFP 1.6 wideband, HSP 1.2
 • Batterilevetid: Op til 18 timer trådløs musik streaming. 180 dage i deep sleep
 • Opladningstid: 2,5 timer
 • Støjreducering: Aktiv støjreducering
 • Trådløs rækkevidde: op til 100 meter
 • Opkobling: Op til 2 forbundne enheder
 • Type: On Ear
 • Vægt: 140 gram
 • Pris: Set til kr. 1.499 kroner
 • Mere information hos Plantronics

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Det er svært at bede om meget mere end det BackBeat Sense leverer. Lyd i meget høj kvallitet, den bedste pasform vi endnu har oplevet og dejlig let betjening. Vi savner en bedre støjreducering, men ellers er der ikke noget, vi savner i BackBeat Sense.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?