Moov Now – guide til din træning

Moov Now er både en tracker og guide til din træning. Den lille diskrete fitness-gadget hjælper dig til at træne bedre, uanset om du løber, svømmer eller bare træner hjemme – den er lille, diskret og den virker næste altså …

Moov Now

Den helt nye aktivitets-tracker, Moov Now, er ikke bare en anden version af den velkendte Fitbit. Moov Now har en anden tilgang til aktivitetsovervågning, for ikke alene holder den øje med hvad du foretager dig i løbet af dagen, den vejleder dig også til at opnå en bedre træning. Eller – det er hvad den lover, mere herom senere

Moov Now kan guide dig til bedre løb, bedre svømmeteknik, coache dig i din hjemmetræning, tælle hvor mange gentagelser af en øvelse du laver, og give dig det mentale skub til din næste spurt på din cykeltur.

Folkene bag Moov Now kander den selv for en Multi-Sport Activity & Sleep Tracker + Coach. Men hvor Now faktisk er utrolig god som guide til træning, så er den altså ikke verdens bedste tracker til daglig aktivitet, og den kræver at din smartphone altid er lige i nærheden af dig.

Men lad os lige kigge nærmere på Moov Now. Den er nemlig super enkel, bare en lille rund kapsel, der skal placeres i et af de to medfølgende bånd, og så skal den bare tages på håndledet, eller fodledet (jeps, det kommer vi også tilbage til). Moov Now er en 3D-tracker, der sporer dine bevægelser i alle tre dimensioner, og derfor kan den meget præcist fortælle dig, om du udfører øvelser korrekt.

Masser af coaching

Det er let at komme i gang med at bruge Moov Now. Alt du skal gøre er at placere den lille tracker-enhed i et af de to medfølgende bånd, og så downloade den tilhørende Moov-app, Move One, som både findes til Android og iOS.

Moov Now

Når app’en starter så skal Moov-enheden aktiveres med et let lille klik, og så er du i princippet klar til at gå i gang. Førstegangsbrugere skal lige oprette en profil hos Moov, men ellers er du klar.

Det er så her at Moov Now viser sine unikke egenskaber. Nu skal du nemlig som bruger vælge en aktivitet, eller træning som du vil have hjælp til at udføre. Aktiviteterne er delt op i fire hovedgrupper, som ’Run & Walk Coaching’, ’Cycling Coaching’, ’Swim Coaching’, ’At Home Coaching’ og ’Boxing Coaching’.

Hver af de fem områder har så sine egne aktiviteter, hvor du under løbe/gå-delen kan blive guided til at løbe hurtigere og lettere, hvordan du forbedre din rytme eller tage en gå-tur så du sveder.

De tre andre har hver kun en enkelt aktivitet, men fokuserer på at gøre det du har gang i bedre. Din cykel-coach motiverer dig med feedback om hvor langt du har kørt, hvordan din træderytme er, info om ruten og meget mere.

Bruger du Moov Now til svømning, så får du dog ingen hjælp under selve svømmeturen, men din Moov Now enhed optager din svømmetur, og efterfølgende kan du analysere den i app’en og få gode råd til, hvordan du forbedrer din svømmestil.’

Bokse-coachen kan godt bruges med en enkelt Moov Now enhed, men den er udviklet og beregnet til at blive brugt med to enheder, så den valgte vi ikke at kigge nærmere på i denne test.

Endelig var der hjemmetræningsdelen. Den kalder Moov også for en +7 min. workout. Den består af seks forskellige øvelser, der gentages i tre sæt. Man kan så vælge forskellige niveauer, og antallet af gentagelser eller tid på en øvelse stiger i takt med sværhedsgraden.

Af erfaring kan jeg sige, at efter 10 minutters træning med Moov Now ’At Home Coachin’ så puster og stønner jeg, og mine arme ryster godt og grundigt. På trods af de få enkel øvelser, så er det hårdt, og coachen holder mig godt og grundigt til ilden.

Moov Now

God til at tracke dine øvelser

Når du træner med Moov Now, er du slet ikke i tvivl om at den er super god til at holde øje med om du træner godt nok. Personligt er jeg blevet meget overrasket over, at den faktisk havde ret godt styr på, om jeg lå ordenligt i planken, om jeg kom langt nok ned i squat, og om jeg lavede mine armstrækninger godt nok.

Når man pludselig får at vide at ”you can do that better” eller at timeren nægter at starte når man ligger i planken, før man ligger helt stille, så ved man at der er styr på øvelsen.

Spænd Moov Now om anklen og løb en tur med den, så vil du hurtigt få at vide om din løbestil er optimal. Rammer du jorden for hårdt, eller tager du for korte/lange skridt? Kan du optimere din kadance? Der er mange informationer, og Moov Now guider dig godt igennem din træning.

Falder igennem med daglig tracking

Men hvor Moov Now er en fantastisk tracker når du træner aktivt, så falder den voldsomt igennem når du bruger den som daglig aktivitets tracker.

På trods af at undertegnede havde den på til træning i fitness centret, så påstod den hårdnakket at jeg kun havde været aktiv i 11 minutter på hele dagen. Som søvntracker gik det meget bedre. Her var både den, min Fitbit helt enig om, at jeg havde sovet omkring 4 ½ time. Men hvorfor den ikke fik fat på min aktivitet ved jeg så ikke.

Opsamling

Det der gør Moov Now til en fænomenal tracker til dine øvelser er, at dens mange sensorer holder meget præcist øje med dine bevægelser i 3D. På den måde kan den ret præcist vide om din krop ryster, om dit håndled vrider lidt ved armstrækninger, og hvor hårdt du lander når du løber.

Det giver alt sammen en god sporing af din træning, og derved er Moov Now i stand til at give en god coaching under din træning.

Men, og ja der er et men, det kræver at du altid har din smartphone i nærheden og ideelt også et headset på. For det er fra app’en at du bliver coachet, så den skal være tæt på din Moov Now.

For folk der ikke kan lide at slæbe mobilen med på løbeturen, eller ned i centret, eller have et headset på under træning, ja så duer Moov Now bare ikke.

Men for alle os andre, der alligevel altid slæber vores lommecomputer med over alt, og som ikke kan holde ud at høre på naturen eller de andre stønnende mennesker i fitness centret, ja der er det ikke noget problem.

Moov Now er en fantastisk sports/træningstracker, og det er her den har sin styrke. Som daglig tracker er den ikke specielt god, og da den hverken kan fortælle hvad klokken er, tælle skridt eller holde øje med puls, så er det ikke her den skal bruges.

Personligt så bliver Moov Now en enhed jeg aktivt tager på til træning, som en personlig coach, og så lader jeg min Fitbit holde øje med min daglige aktivitet.

Men der er ingen tvivl om at Moov Now er fantastisk og vi er vildt begejstrede for den.

Produktinformation

  • Produktnavn: Moov Now
  • Producent: Moov
  • Tåler: Sved, stød og vand, og du kan bruge den når du svømmer.
  • Batterilevetid (angivet): 6 måneder
  • Set til: 60$ (ca. 395 kroner) indtil udgangen af oktober, derefter 79$ (ca. 520 kroner).
  • Kan købes nu, men bliver først leveret med udgangen af oktober.
  • Mere information hos Moov

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Vi vælger at kigge på Moov Now primært som en sportstracker og coach, og her er den uovertruffen. Som daglig tracker falder den igennem, og derfor må den nøjes med 95% i vores bedømmelse.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?