ESET Smart TV Security skal beskytte smart-TV-brugere mod det stigende antal malwaretrusler

Under årets MCW I Barcelona, lancerede ESET deres ESET Smart TV Security – en løsning, som beskytter opkoblede TV'er og andre enheder med et Android-operativsystem mod malwareangreb

Ifølge statistikkerne vil der i 2020 være helt op til 30 milliarder enheder, som er koblet til internettet. Selvom disse gadgets giver utroligt mange fordele i hjemmet, udgør de også en trussel mod forbrugerne i hverdagen.

Særligt smart-TV’er med deres mikrofoner, kameraer og USB-porte bliver i stigende grad primære mål for malwareangreb. Ved at få kontrol over et smart-TV kan cyberkriminelle ikke bare angribe andre enheder i brugerens hjemmenetværk, men også udspionere enkeltpersoner og indsamle følsomme og personlige oplysninger.

Smart-TV’er med Android-TV-operativsystemer vil også utvivlsomt bidrage til spredningen af Android-ransomware, som allerede har været målrettet Android-enheder i flere år.  Truslen er nu også rettet mod Android-TV’er, hvilket historier om låsning af smart-TV-skærme og krav om løsepenge i nyhederne har vist.

ESET Smart TV Security kan beskytter forbrugerne med en lang række sikkerhedsfunktioner, blandt andet:

  • Antivirusprogram, som beskytter mod et stigende antal malwareangreb mod Android-enheder.
  • Anti-ransomware-teknologi, som forhindrer låsning af skærmen. Hvis ransomware aktiveres, rådes brugerne til at tænde/slukke for deres smart-TV, mens virusdatabasen opdateres, og scanningen iværksættes. Når ESET Smart TV Security detekterer ransomware på enheden, anbefales det, at brugeren afinstallerer malwaren. Når afinstallationen bekræftes, fjernes ransomwaren.
  • Scanning af flere enheder og USB’er for malware, der opretter forbindelse til smart-TV’et.
  • Anti-phishing, som beskytter brugerne mod forsøg på at stjæle følsomme personoplysninger. Denne funktion vil kun være tilgængelig i premiumversionen af ESET Smart TV Security.

ESET’s Smart TV Security kan downloades via Google Play og kan kun downloades fra brugerens TV. Når softwaren er installeret, beskytter ESET brugerne i hele deres Android-økosystem – både smartphones og TV’er.

Læs også:

Loewe Reference er et nyt high-end smart-tv, hvor ... Der er mange spændende detaljer i Loewe Reference smart-tv, hvor der som vanligt er kælet for såvel design som lydsiden af tv’et. På trods af et meget...
TT0013: Hvad er Ransomware? En af de ting der virkelig kan skræmme mig er software der kaprer din computer og låser filerne på den. Ransomware er blevet et stadigt større problem...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1792 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?