F-Secure vil bekæmpe datalæk

Overvældende risiko for identitetstyveri kræver en ny tilgang til sikring af personlige oplysninger. Derfor lancerer F-Secure nu en ny løsning, ID Protection

Risikoen for, at ens data bliver en del af et datalæk, kan for mange mennesker virke overvældende. Et læk, hvor ens data er iblandt, kan i værste tilfælde føre til identitetstyveri, og det vil F-Secure gøre noget ved. De lancerer derfor ID Protection, en ny løsning, der betyder en omfattende tilgang til sikring af personlige oplysninger og konti.

F-Secure ID Protection overvåger og registrerer kontinuerligt eksponerede personlige oplysninger online, reagerer hurtigt på trusler mod brugernes identitet og fungerer derudover som password manager for at forhindre overtagelse af konti. Ved hjælp af F-Secures gennemgående forståelse af angribernes tankesæt og metoder tilbyder denne løsning en kraftfuld kombination af menneskelig intelligens og real-time-overvågning, der hjælper med at spore data, der har været en del af et datalæk.

Når dine data lækkes, kan de ende til salg på The Dark Web inden for få måneder og derudover placere dig på såkaldte combo lists, der kan gøre dig til et let mål for mere avancerede angreb.

Perttu Tynkkynen, Vice President, Consumer Sales and Marketing hos F-Secure.

Bevæbnet med dine online loginoplysninger, kan IT-kriminelle derefter let overtage dine online konti og begynde at bestille varer med dit kreditkort. Dette kan ske, selv før nyheden om et brud kommer ud til offentligheden.

Perttu Tynkkynen

En ny F-Secure-undersøgelse har konstanteret, at næsten 4 ud af 10 (37%) af brugerne er opmærksomme på mindst et databrud, der involverer en onlinetjeneste, de bruger.

Deltagere i undersøgelsen rapporterede, at de i gennemsnit har 18,1 konti rundt omkring på nettet. I betragtning af, at 41% siger, at de genbruger den samme adgangskode på flere konti, og 56% bruger den samme adgangskode på flere konti med små variationer, kunne en enkelt lækket login-kombination hurtigt føre til et tocifret antal konti, hvor sikkerheden var brudt.

På trods af denne mangel på sikkerhedsforholdsregler, rapporterer næsten 2 ud af 3 internetbrugere (65%), at de er bekymrede eller meget bekymrede for, om nogen stjæler deres identitet for at foretage online køb eller for at begå lånesvindel.

At finde på et stærkt, unikt kodeord til blot et enkelt login er svært – at oprette og huske næsten 20 stærke, unikke adgangskoder er næsten umuligt, og selv hvis du gør alt rigtigt, kan dine onlinetjenester stadig blive overtaget.

Perttu Tynkkynen

Denne gennemgribende risiko kræver en ny tilgang til at sikre personlige data online, styrke din online identitet og konti og advare dig, når dine personlige data pludselig befinder sig ude på “det store vilde internet.

Perttu Tynkkynen

Nogle af måderne, hvorpå F-Secure ID Protection omfattende tilgang hjælper med at eliminere identitetstyveri-risici, inkluderer:

  • Identitetsstyring, der giver øjeblikkelige advarsler og vejledning i, hvordan man bør reagere, når der er fundet personlige oplysninger som en del af et brud eller datalæk.
  • Omfattende datalæk-database, der består af milliarder af gendannede aktiver og plain text-adgangskoder.
  • Kombination af menneskelig intelligens og Dark Web-overvågning for at gendanne lækket data op til 6 måneder hurtigere.
  • Beskyttelse for hele familien med et enkelt abonnement.
  • Password Management, der gør det nemt at oprette unikke, stærke adgangskoder, der automatisk synkroniseres og automatisk udfyldes på alle enheder.

F-Secure ID Protection er tilgængelig både med månedlige og årlige abonnementer og er nu inkluderet som en del af F-Secure Total premium cybersikkerhedspakke.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2743 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart