Få vist din selfie i rummet

Nu gør Samsung det muligt at sende selfies ud i rummet. Med hjælp fra en højtryksheliumballon sendes en Galaxy S10 og en højteknologisk rigg op til stratosfæren, hvilket gør det muligt for andre end bare astronauter at prale af, at deres selfie har rummet og jorden som baggrund

SpaceSelfie fra Samsung

Projekt SpaceSelfie er et teknologisk projekt, hvor Samsung sender en Galaxy S10 5G op til stratosfæren og giver helt almindelige mennesker mulighed for at få deres egen selfie vist og fotograferet i rummet. Ved at uploade deres billede på projektets hjemmeside, Mission Control, får nogle heldige brugere chancen for at blive en af dem, der får taget et SpaceSelfie under projektets 200 timers rejse.

”For at vise, hvilke fantastiske ting der er muligt med Samsungs skærme, besluttede vi at tage selfies til et nyt niveau og give brugerne chancen for at se deres ansigter ude i rummet. Vi skubber altid grænserne for, hvad der er muligt, og med SpaceSelfie viser vi, hvad Samsungs teknologi kan opnå – også fra grænsen til rummet,” siger Claus Holm, Director IM & Country Manager i en pressemeddelelse.

Projektets første SpaceSelfie vil blive annonceret ved en stjernespækket begivenhed i det nyåbnede Samsung KX Experience Center i Kings Cross i London den 23. oktober, hvor skuespiller og model Cara Delevingne vil være skaberen af det første billede.

”Jeg elsker ideen om rumrejser og glæder mig til at starte Samsungs SpaceSelfie-projekt og være den første til at sende en selfie ud i rummet. Jeg er ved at finde ud af, hvordan jeg får taget min mest episke selfie nogensinde, og det bliver spændende at se, hvordan mine fans fortolker udfordringen i at få deres selfie ud i rummet,” siger Cara Delevingne i pressemeddelelsen.

Sådan fungerer Samsung SpaceSelfie

En 10,5 x 18 meter stor højtryksheliumballon sender en specielt udviklet rigg, som indeholder en Galaxy S10 5G, ud i rummet fra South Dakota, USA. Riggen kan nå en højde på næsten 19.781 meter (64.900 fod) og er specialdesignet til at sikre de absolut bedste billeder og tager højde for jordens krumning og solens refleksioner. Solenergi giver også strøm til teknologien og telefonen.

På jorden kan brugerne få chancen for at få taget et billede af deres selfie i rummet. Dette gøres ved at tage en selfie og uploade det på projektets hjemmeside, Mission Control.

To særlige apps er udviklet til SpaceSelfie konceptet. Den første er til brugerne på jorden og tilpasset til at sende og modtage selfies mellem Mission Control og rumkapslen. Den anden app er udviklet til Galaxy S10 5G, som befinder sig ude i rummet. Denne app kommunikerer med kameraet på riggen som gør, at den tager et billede af telefonen, når selfien bliver vist. Appen sikrer derefter, at Mission Control-appen på jorden deler billedet til brugeren, som derefter kan dele det på sine egne sociale medier.

Samsung Galaxy S10 5G er testet for at se, om den kan modstå de hårde forhold og lufttryk, der findes på grænsen til det ydre rum uden ekstra isolerende dækning. S10 5G har været igennem en omfattende test inden lanceringen og har været i stand til at modstå temperaturer ned til minus 65 grader Celsius.

Med sin 6,7 tommer dynamiske AMOLED-skærm, er S10 5G-skærmen testet for at sikre, at den ikke revner eller danner kondens i store højder.

Du kan læse mere om Samsung SpaceSelfie her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2686 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart