Facebook høster 1,5 millioner brugers mailadresser uden samtykke

Dermed har Facebook muligvis brudt loven, både i USA og i Europa

I sidste uge kom det frem, at Facebook har haft deres datahøstemaskine lidt langt fremme. De har nemlig indsamlet mailadresser fra ikke mindre end 1,5 millioner brugere, og de har ikke bedt om lov til det.

Til Business Insider fortæller eksperter at Facebook derved muligvis har brudt både amerikansk og europæisk lov.

Datahøsten har fundet sted siden maj 2016 når nogle, ikke alle, brugere blev bedt om deres email for at bekræfte deres konti.

Facebook selv har udtalt til Business Insider at det ikke var meningen at indsamle disse data, og at de nu sletter dem.

Nu er det ikke første gang i år, at det viser sig at Facebook har haft en lidt lemfældig omgang med brugerdata, og de har da også været ret meget i medierne over det. Men her er der så mulighed for, at der rejses sigtelser om Facebook, hvilket virkelig vil øge problemerne for det sociale netværk.

Der har allerede været amerikanske senatorer ude og kommentere på sagen, og ikke mindst kaldt dem for foruroligende, og peget på, at Facebooks udviklere måske har brudt føderal lov på denne måde.

Facebook selv har kaldt sagen for et uheld, og nægter i øvrigt at kommentere på den. Det skyldes måske at Facebook siden 2011 er blevet undersøgt af den amerikanske myndighed, FTC.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2464 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart