Falsk overclocking-software spreder malware

Der er dukket en falsk hjemmeside op til det kendte program MSI Afterburner, problemet er at denne hjemmeside spreder malware

Alle der har en MSI Gamer-laptop, kender programmet MSI Afterburner, et af de mest pålidelige programmer når det kommer til at overclocke gpu’en. Programmet lader dig indstille hastigheden for gpu’en og for hukommelsen, justere spænding og overvåge temperaturen på grafikkortet.

Med andre ord – hvis du virkelig vil vride de sidste kræfter ud af dit grafikkort, så er dette programmet for dig – for ikke nok med at det kan hjælpe dig, hvis du har en MSI grafikkort, det kan faktisk også bruges med andre grafikkort.

Men intet er så godt at det ikke er dårligt for noget, for den store popularitet som programmet har fået – ikke mindst blandt folk der miner kryptovaluta, har også fået hackerne til at interessere sig for programmet. Så meget at de nu har lavet en ondsindet udgave, der altså spreder malware.

Det falske program deles på domænet https://afterburner-msi-space, og det domæne har absolut intet med MSI at gøre, heller ikke selvom det faktisk minder om det site til forveksling. Så hvis du ender der, så bør du nok lige få tjekket din computer for malware.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3281 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?