Farvel til DK Hostmaser

DK Hostmaster har hånteret det danske domæne, .dk, siden 1999. Men nu er det slut - sådan da, de skifter bare navn

Siden 1999 har været vant til at når det kom til danske domæner, så var det DK Hostmaster der klarede opgaven, og opgaven var oprindelig ret simpel, nemlig at passe på de servere, der sørgede for, at man kan finde frem til det rigtige sted, når der bliver indtastet en .dk-adresse.

Men den opgave har ændret sig markant gennem årene. De fortæller selv at de over årene gradvist har taget et større ansvar for, at den danske del af internettet bliver mere sikker, blandt andet ved at lave identitetskontrol på alle, der har et domænenavn og ved lanceringen af værktøjet sikkerpånettet.dk.

Derfor har de nu ændret navn til Punktum dk, som du kan finde på punktum.dk.

Der kommer ikke til at ske ændringer for os der bruger et .dk-domæne, udover at vi ikke længere skal besøge DK Hostmaster, men Punktum dk for at håndtere vores domæner. Personligt havde jeg kaldt dem for Dot DK, men det er jo nok bare en smagssag.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.