TEST: Højttalerne Pebble Pro er billige, og det kan høres

De nye Pebble Pro højttalere kan bruges til både computer og smartphone, har et fint design og kan lyse op i spændende farver. Men lyden kan ikke helt leve op til forventningerne

Pebble Pro. Foto: Creative

Creative lancerede for et par år siden, deres højttalere Pebble, der som navnet antyder minder om nogle småsten. Designet er rigtig spændende og det nye Pebble Pro mindre rigtig meget om de tidligere Pebble.

Designet er dog blevet forfinet en anelse, wooferen på bagsiden er blevet lidt mere markant og der er kommet RGB-lys i bunden af højttalerne. Samtidig kan man nu også forbinde til dem med både usb-c, jack-stik og ikke mindst Bluetooth.

Det er fedt med den fleksibilitet, så man ikke nødvendigvis skal have et kabel forbundet til mobilen eller computeren.

Generelt er det et ret fedt design Pebble Pro har. højttalerne er vinklet en anelse bagover, så fronthøjttaleren peger op mod brugeren, og de nye farver giver højttaleren et ganske fint og elegant udseende.

Hvad jeg ikke er så begejstret for er det kabel der kobler højttalerne sammen. Det et langt – hvilket er godt – og stift, hvilket er noget heis. Det ser ikke pænt ud og det er svært at placere kablet diskret på skrivebordet.

Pebble Pro har en drejeknap på forsiden til volumen, samt ændring af RGB-lysets farver, og så har det knapper til bluetooth-parring samt en knap der ændrer på, hvordan lyset skal opfør sig (pulsere, lyse konstant eller være slukket).

Pebble Pro. Foto: Creative

Der er også masser af fysiske tilkoblingsmuligheder, dels kan man sætte et headset og mikrofon til Pebble Pro til på siden af den ene højttaler, og på bagsiden af den kan man slutte en computer eller smartphone til via et 3,5mm jackstik, eller via et usb-c-kabel.

Opsætningen er let, for alt man skal gør er at slutte et usb-c-kabel i en usb-c port, eller adapter, så højttalerne får strøm. Herefter kan man så tilslutte en lydkilde via en af de forskellige forbindelser.

Jeg valgte bluetooth fordi jeg gerne vil have så få kabler som muligt, men det er fedt at der er så mange forskellige muligheder.

Hvad pokker jeg skal bruge en headset-indgang til ved jeg bare ikke. hvis jeg vil have et headset koblet til min computer, eller smartphone, så vil jeg da bruge en direkte forbindelse.

Forvirrende lydbillede

Da jeg så gik i gang med at spille musik med Pebble Pro, var oplevelsen meget forvirrende. For umiddelbart kunne jeg godt lide lyden, men sad hele tiden med en følelse af, at der var noget galt – uden at jeg kunne sætte en finger på, hvad det var.

Det tog mig et stykke tid at få isoleret problemet, der skulle findes i diskanten, og til dels mellemtonen. Specielt diskanten vist sig at være alt for metallisk, og mellemtonen var lidt for tyndbenet. Så selvom der faktisk var en overraskende fin bas (den kommer jeg tilbage til lige om lidt), så var det samlede lydbillede ikke hvor jeg havde håbet det ville være.

Til visse musiktyper, som f.eks. vokalmusik, virkede de fint. Men så snart der kom mange instrumenter med, og musikken fik lidt mere kompleksitet, så gik det ikke så godt.

Bassen var, som jeg skrev før, ganske fin – men kun hvis højttalerne står tæt på en væg, hvor bassen kan reflekteres mod. Ellers forsvinder den fine bas ud i intetheden, og musikken mister så bunden.

Til de generiske computerlyde, og til spil, kan højttalerne være ganske fine, men de er ikke oplagte til at spille musik med.

Prisen er godt nok lav, men lydkvaliteten kan stadig ikke helt forsvares.

Bedømmelse

Samlet vurdering 75%

Designet på Pebble Pro er rigtig godt, og jeg kan godt lide tankerne bag disse bordhøjttalere. De fylder ikke så meget på skrivebordet, og har potentialet for at give en god lyd. Men desværre lever de ikke op til forventningerne.

Lyden er for metallisk i diskanten, og mellemtonen kan ikke brede lyden godt nok ud.

Kablet der forbinder de to højttalere er for stift og det er irriterende når det ligger på skrivebordet. Men omvendt er højttalerne ret billige, og det tæller i højttalernes pluskolonne.

Du kan læse mere om Pebble Pro her.

Pebble Pro koster i skrivende stund omkring 520 kroner.

About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.