Flere hackerangreb mod den finansielle sektor

Den amerikanske nationale sikkerhedstjeneste FBI advarer om kraftig stigning i antallet af hackerangreb og forsøg på login målrettet banker og finansvirksomheder. Angrebene karakteriseres som “credential stuffing” og foregår ved, at cyberkriminelle anvender millionvis af stjålne kontooplysninger og putter dem ind i specialiseret software, der tester de eksponerede oplysninger på tværs af hjemmesider. Ifølge FBI udnytter de cyberkriminelle, at den samme adgangskode ofte bruges til forskellige konti og applikationer

Cyberkriminelle anvender såkaldte “botnets” og angriber typisk de API’er, der benyttes af af banker og i den finansielle sektor. 

Angrebene virker pga. den enorme volumen af tilgængelige kontooplysninger, der er tilgængelige på Dark Web. De mange loginoplysninger testes automatisk, indtil de rammer plet. Angrebene er primært rettet mod banker og finansvirksomheder, fordi de har adgang til store pengebeløb.

Vigtig at skifte adgangskode

Denne type angreb, credential stuffing, har ikke altid været specielt vellykkede. Men i takt med at botnets vokser, og at værktøjerne bliver mere og mere tilgængelige, er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan man undgår at blive offer for angreb. Udover vidensdeling og træning er det vigtigt at ændre adgangskoder regelmæssigt og ikke bruge de samme loginoplysninger til forskellige tjenester. Brug af multifaktorlogin gør det også vanskeligere for cyberkriminelle at foretage automatiserede angreb.

Peter Gustafsson, ansvarlig for Barracuda Networks operationer i Norden

Du kan læse mere her: FBI sees spike in credential stuffing attacks

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3281 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?