UV-lys mod virus og bakterier

Mobiler, briller, nøgler, fjernbetjeninger og andre småting man tit har i hænderne kan bære bakterier og virus, og dermed overføre sygdom, det kan UV-lys afhjælpe

Sandberg har derfor nu lancerer to boxe med UV-lys, som kan dræbe bakterier, svamp og virus helt uden brug af kemikalier, som kan være skadelige for fx en mobilskærm og en fjernbetjening.

Renseprocessen tager nogle få minutter, og er certificeret af det uafhængige testinstitut SGS til at dræbe mindst 99% af mikroorganismerne. Den store af boxene indeholder også en trådløs oplader til mobiltelefonen, så man bare kan lægge den oven på boxen for at få den ladet op.

Erling Hoff Petersen, salgsdirektør hos Sandberg A/S, forklarer:

Mobilen kan være en smittebro, da både bakterier, svamp og virus kan sidde på alle overfladerne. Det reducerer effekten af håndvask og afspritning af hænderne, hvis man hele tiden anvender sin mobil både før og efter man har renset sine hænder. Derfor er det vigtigt at især mobilen løbende bliver desinficeret – mindst en gang om dagen. UV-lys er klimavenligt og skader ikke elektronik og skærme.

Erling Hoff Petersen, salgsdirektør hos Sandberg A/S

Boxene kræver strøm i USB stik, fx fra den almindelige mobiloplader.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3020 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart