Første 4K Ultra HD Blu-ray-player fra Sony

Den nye UBP-X1000ES leverer 4K video og Hi-Res audio i høj kvalitet til de mest krævende entusiaster

Sony Professional Solutions Europe har skabt en ny referencestandard for 4K Ultra HD Blu-ray-afspillere, som de forventer vil revolutionere billedmediet for de professionelle brugere. Den nye ES Serie-model (UBP-X1000ES) har fuld Custom Installation (CI) -kompatibilitet og indeholder en række funktioner og teknologier, der kan gøre den til centrum i de mest avancerede home cinema audio-videosystemer. Den nye afspiller kommer på markedet i løbet af sommeren.

En player til det hele

X1000ES Universal Player er kompatibel med Ultra HD Blu-ray-diske samt videostreaming i fuld 4K-opløsning og High Dynamic Range (HDR), som giver flere detaljer samt bedre lysstyrke og kontrast, der fuldt ud gengiver filmskaberens forventninger. Afspilleren klarer Ultra HD Blu-ray-afspilning i fantastisk 4K opløsning, to gange farveområdet for de eksisterende konventionelle Blu-ray-afspillere og HDR-teknologi med op til 100 gange dynamic range, så man kan nyde en realistisk billedkvalitet.

Udover at understøtte Ultra HD Blu-ray-diske, bruger X1000ES et Sony-udviklet Precision HD-drev til at fastholde en ensartet performance med stort set alle optiske diskformater, herunder DVD Video og DVD Audio, CD og SA-CD, Blu-ray 3D og BD-ROM-medier. Afspilleren indeholder også en række video-codecs, der kan levere 4K-streaming fra diverse tjenester herunder Netflix, Amazon Video og YouTube.

En dedikeret billed-indstilling til HDR-indhold leveres sammen med avanceret videobehandling, der opskalerer 1080p-indhold til nær 4K 60p-opløsning. Når du spiller 4K HDR-indhold på et 4K SDR-fjernsyn, bruger X1000ES også en unik Sony-algoritme til at gengive den ønskede lysstyrke og farvegraderinger for at give det bedst mulige billede.

For at kunne levere den mest fordybende lydoplevelse er UBP-X1000ES en god match til Dolby Atmos og DTS:X objektorienterede, lydkompatible modtagere. Plus dens 32-bit-behandlings DAC er kompatibel med både native DSD (op til 11,2 MHz) og LPCM (op til 192kHz) Hi-Res Music-filer, som er tilgængelige i en række forskellige formater.

UBP-X1000ES afspejler byggekvaliteten, der kendes fra ES-brandet. Dens Frame and Beam (FB)-chassis hjælper med at øge den strukturelle stivhed og dens honeycomb topplade, sf heat sync og offset insulator feet reducerer effekterne af både airborne og mekanisk vibration. Selv afspillerens aftagelige rackmonterede ører (sælges separat) er designet til at reducere vibrationer og elektrisk støj.

X1000ES tilbyder en række andre ES-forbedringer, herunder dobbelte HDMI-udgange med separate lyd- og videosignalveje, og dens HDMI, 2ch analoge og koaksiale, digitale udgange er forsynet med guld for at opnå bedre ledningsevne.

Udviklet til brugerdefineret installation

I modsætning til konventionelle 4K Ultra HD Blu-ray-afspillere, har Sony planer om at få X1000ES fuldt certificeret af de førende leverandører af hjemme-kontrol og automations-systemer som Control4, Crestron, Savant og andre. Herudover giver UBP-X1000ES praktisk talt alle tilslutningsmuligheder, der kræves til dagens komplekse, brugerdefinerede installationer, herunder IP Control over CAT 5-kabel eller Wi-Fi-netværk; RS232C tovejsstyring og IR-IN. Der tilbydes også en webbrowser-grænseflade sammen med understøttelse af ihiji, en cloud-baseret løsning til netværksstyring, der bruges af installatører til fjernvedligeholdelse.

Prissætning og tilgængelighed

Den nye UBP-X1000ES tilbydes udelukkende til installatører af brugerdefinerede anlæg, og der er inkluderet en begrænset garanti på reservedele og arbejdsgaranti i 3 år. Garantien ydes denne sommer gennem autoriserede Sony AV-forhandlere og installatører af brugerdefinerede anlæg. Prisen kender vi desværre ikke endnu.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?