Fremtidens Hjem har åbnet tre nye smarte huse i Nivå

D. 10. maj åbnede Fremtidens Hjem tre nye, smarte, huse i Niva og Tech-Test af med på dagen

Fremtidens Hjem i Nivå - var det noget med tv på teressen? Foto: Lars Bennetzen

Fremtidens Hjem, er ikke blot et koncept, det er også en virksomhed med gang i sejlene. De arbejder med at vise, hvor smarte hjem kan blive, og nu har de lige åbnet dørene for tre innovative smarte huse i Nivå. Direktør Torben Vognsen præsenterede de nye huse for pressen den 10. maj og viste de forskellige koncepter, der danner grundlag for hvert enkelt hjem.

Det første koncepthus udnytter eksisterende installationer og er blevet eftermonteret med smart teknologi, herunder smart køleskab, intelligent belysning og en smart projektor til tv og filmvisning. Det andet koncepthus er født smart, hvor alle installationer er inkluderet fra fødslen, og brugeren blot skal investere i ønskede produkter og ydelser. Det tredje hus har fungeret som en legeplads for tech-entusiaster, der har tilpasset og programmeret smarte gadgets efter færdiggørelsen for at demonstrere, hvad man selv kan opnå.

“Fremtidens Hjem er et smarthome, hvor stort set alt elektronik kan styres via stemmen og/eller mobilen. Vi har samlet de nyeste intelligente bolig-, tech- og gadgetløsninger, der findes på markedet og fået dem til at tale sammen – så den besøgende kan se, hvordan løsningerne går op i en højere enhed,” udtaler Torben Vognsen.

Udover de mange elektroniske løsninger skiller Fremtidens Hjem sig også ud ved at anvende de nyeste og fineste materialer, herunder intelligente ovenlysvinduer, eksklusive håndfri armaturer til køkken og bad, intelligente toiletter, solcelleanlæg med energilagring og en intelligent have, der automatisk vander, når det er nødvendigt.

Fremtidens Hjem byder også på åben hus arrangementer hver søndag mellem 13.00 og 16.00, hvor alle kan opleve det fuldt funktionsdygtige smart home.

Nogle af partnerne bag husene inkluderer Asko, Epson, Shelly, Yale, Ooni, Samsung, Sonos, Umage og Montana.

Projektet har fanget opmærksomheden hos tech-entusiaster og besøgende. Det imponerer med, hvor langt teknologien er kommet, når det gælder om at skabe et intelligent hjem. Dog skal man være opmærksom på, at selv med smarte løsninger kræver det energi og tid at få alt til at fungere problemfrit og at lære at bruge det hele.

Man skal også være opmærksom på, at man skaber en stor afhængighed af teknologi, der vil mærkes hvis gadgets, internet eller strømforbindelsen svigter. Men alt i alt er projektet spændende og baner vejen for fremtidens smarte hjem.

For at vise at ikke alt behøver være smart teknologi, så blev der på dagen, serveret hjemmelavet pizza fra Ooni’s pizzaovne på terrassen, og vejret viste sig fra sin bedste side, mens solcellerne producerede strøm til huset og opladede elbilen.

Fremtidens Hjem er et inspirationscenter for de seneste teknologiske fremskridt inden for smart hjem-teknologi og en kilde til innovation for boliginteresserede. Jeg glæder mig til at følge udvikingen i fremtiden.

About Lars Bennetzen 4127 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.