Du er tilgivet, hvis du klør dig i nakken, når du kaster dit øje på G903 Wireless Gaming Mouse og G900 Chaos Spectrum. Logitech har ikke ændret synderligt på G903 i forhold til forgængeren, og begge trådløse mus ligner hinanden til forveksling – også hvad angår specs og funktioner. Dog udskiller G903 sig på ét væsentligt punkt; den kan oplades trådløst!
Kan du gætte, hvem jeg er?
Der er ikke tale om en genudgivelse af den efterhånden to år gamle G900-mus, selvom de ligner hinanden til forveksling. Prøv at se om du kan se forskel på de to mus. G903 er nærmere en videreudvikling af G900 – om end marginalt.
G903 er stort set identisk med forgængeren, når det kommer til specifikationerne. Begge har en opløsning på 200-12.000 dpi, hvilket betyder, at de kan bevæge cursoren hurtigere, end du egentlig har brug for. Reaktionsevnen er den samme ligesom holdbarheden på 50 millioner klik. Endelig har du muligheden for at tilpasse begge til venstrehåndede ved at lade de to knapper i venstre side skifte til højre. Med sine 110 gram er G903 en anelse tungere end G900, og du har muligheden for at smækket et 10 grams blylod i bunden af G903, så den bliver lidt tungere.
Kan overleve dit rendezvous med en 12-årig
G903 er en skøn mus, hvilket er heldigt, eftersom den er Logitechs flagskib indenfor gaming-mus.
Flagskibet er både robust, brugervenlig og har et dejligt, futuristisk design. Størrelsesmæssigt passer musen til en lille/mellemstor håndflade. Jeg har ikke den største bjørnelap i verden, så dimensionerne passer mig helt fint, i det jeg kan nå alle knapper uden at skulle løfte hånden fra museryggen.
G903 er lavet af hård plastik, der kan tåle temperamentsfuld adfærd, når du får næv i Call of Duty: WWII eller Heroes of the Storm for femte gang i træk af en 12-årig med en dårlig vinderattitude. Jeg savner lidt lækkerhedsfornemmelse i form af gummibeklædning i siderne eller på museryggen, så musen ville ligge mere fast i min hånd, når håndfladen begynder at svede.
Musen har i alt 10 knapper, hvoraf to er placeret i venstre side. Alle knapper kan programmeres, hvis du henter Logitech Gaming Software på nettet. Sideknapperne er godt placerede, fordi min tommelfinger har nem adgang til dem. Personligt foretrækker jeg, at knapperne bruges til at bladre med mellem sider på internettet, men de kan ligeså godt bruges til at justere dpi’en i dine skydespil. Eller du kan bruge standardindstillingerne og bruge de to dedikerede knapper på museryggen til at justere cursorens hastighed.
Logitech Gaming Software lader dig ændre på de sædvanlige indstillinger, såsom lys i scrollhjul og musens bagende, ligesom du kan optage forskellige tastesekvenser og anvende dem på den museknap, du foretrækker. Justeringer og programmering er ganske nemme, eftersom driveren er brugervenlig og giver et godt overblik over funktionerne. Men du finder ingen revolutionerende muligheder her – alt er set før.
Perfekt forbindelse, upåklagelig reaktionstid
G903 egner sig til dine FPS’er. Du kan også bruge musen til dine strategispil og MOBA’er, hvor det også kan være en fordel at justere dpi’en på farten. Musen er præcis i sine bevægelser, og hver eneste klik eller ryk bliver øjeblikkeligt registreret og overført til mine spil.
Når jeg skal storme åbne marker eller gader i Call of Duty: WWII, er det nemt og hurtigt at bladre mellem sigtekornets hastighed, så jeg hurtigt kan orientere mig og reagere på fjendens kugleregn i forskellige retninger. Samtidig kan jeg hurtigt sænke hastigheden, når jeg skal sigte på et mål fra lang afstand og har brug for et roligt sigtekorn.
Mange gamere sværger fortsat til kablede mus, fordi de frygter forsinkelser i reaktionstiden på grund af lag. Jeg oplever overhovedet ingen forskel mellem den trådløse G903 og en almindelig kablet mus. Ingen forsinkelse og ingen lag.
Bruger jeg G903 på en træbordplade larmer de hårde gummifødder en smule, men det er til at leve med, fordi musen glider rimeligt friktionsløst henover overfladen.
Langsom, men kontinuerlig opladning
G903 understøttes af Logitech PowerPlay, der er en elektronisk musemåtte, som oplader musen uden at bruge ledning. Logitech er, så vidt jeg ved, de første på markedet med en musemåtte, der gennem elektromagnetisk resonans kan oplade en gaming-mus.
PowerPlay tilsluttes din computer via USB. Når dette er gjort behøver du ikke engang at tilslutte G903, da musemåtten sørger for forbindelsen mellem computer og mus. Så længe musemåtten er tilsluttet, er musen det også.
Selve opladningen af G903 tager en del timer, fordi den elektromagnetiske styrke ikke er synderlig høj, hvilket er helt forståeligt, da du også skal kunne være i nærheden af PowerPlay uden fare for helbredet. Omvendt behøver det ikke at gå hurtigt med opladningen, da musen konstant befinder sig på musemåtten – og dermed ikke løber tør for strøm.
Musemåtten har to forskellige overflader; en hård og en blød. Personligt foretrækker jeg den bløde stofoverflade fremfor den hårde plastikoverflade, selvom der er mere friktion på stofoverfladen. Plastikkanten på den hårde overflade skærer lidt i underarmen, når jeg bevæger musen, og det bliver irriterende i længden.
PowerPlay er, som stort set alle andre musemåtter, et behageligt underlag, der gør brugen af G903 en mere gnidningsløs oplevelse. Opladningsfunktionen er godt tænkt og ekstrem brugbar, hvis du bruger din mus flere timer om dagen.
Herligheden koster kr. 1.000, og det er naturligvis mange penge at smide efter en musemåtte med opladningsfunktion og LED-belysning, når du ligeså godt kan oplade G903 med et USB-kabel natten over. Er du omvendt hardcore gamer, eller har du blot hang til nye gimmicks, der gør livet lidt lettere, er PowerPlay bestemt noget for dig.