Huawei viser fjernstyret Porche

Som den første smartphoneproducent i verden har Huawei brugt en smartphone med kunstig intelligens til at fjernstyre en bil. Det sker på Mobile World Congress med projektet RoadReader, hvor Huawei har transformeret en Porche Panamera til et førerløst køretøj, som ikke kun ser, men forstår sine omgivelser

Bilen kan via smartphonens kunstige intelligens identificere tusindvis af genstande såsom katte, hunde, bolde eller cykler. Derved er det muligt for den at foretage den mest hensigtsmæssige handling i en given situation.

RoadReader-projektet tager med sin genkendelsesmetode derved afsæt i Huaweis nuværende teknologi inden for kunstig intelligens. En teknologi, der allerede er en integreret del af bl.a. smartphonen Huawei Mate 10 Pro, hvis kamera ved hjælp af kunstig intelligens indstiller sig præcis efter billedets motiv for at opnå det bedste resultat.

Hvor de fleste eksisterende selvkørende biler er afhængige af en chip skabt til formålet og af en tredjepart, er Huaweis ønske med RoadReader-projektet at vise, hvordan teknologi, der allerede findes i flere af Huaweis smartphones, kan bruges til at styre en bil og derved være på niveau med selv den mest avancerede teknologi udviklet specielt til selvkørende biler.

“Kunstig intelligens er allerede en integreret del af de fleste af Huaweis nyere smartphones. Vi synes derfor, det var interessant at se, om det på bare fem uger var muligt at lære en af vores smartphones at styre en bil så den ved hjælp af kunstig intelligens kan genkende og undvige de rigtige ting på sin vej,” siger Senior Marketing Manager Marie Dam Feldborg.

https://www.youtube.com/watch?v=U49V_Fwo_xc

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?