Så kom der også ny mobil fra Asus

Naturligvis skal Asus ikke stå tilbage for konkurrenterne, og de har derfor lige lanceret deres nye smartphones på Mobile World Congress, Zenfone 5 og Zenfone 5Z

Når vi ser på smartphones så bliver de større og større, skærmen altså. For i takt med at producenterne kan gøre de mere eller mindre kantløse, så vokser de fysiske kabinetter ikke det store. Det udnytter Asus til fulde i deres nyeste smarte mobiler, Zenfone 5 og Zenfone 5Z er begge på 6,2” tommer, har dobbelt kamera, og næsten ingen kant (bezel).

Asus kalder det selv for et All-screen display, og skærmen har et skærm-til-kabinet-forhold på hele 90%, hvilket faktisk er ret imponerende.

Asus har også udstyret de nye mobiler med deres version af kunstig intelligens, som de bruger sammen med det dobbelte kamerasystem, der derigennem skulle lære og tilpasse sig, så du hele tiden skulle få perfekte billeder – store ord, og det glæder jeg mig meget til at efterprøve.

Nu vi er ved kameraerne, så har de Sony’s IMX363-sensor, et 120-graders vidvinkel sekundært kamera, AI Scene Detection, Real-time Portrait effekter og AI Photo Learning. Det lyder jo godt, men præcist hvad det betyder for brugeren det må en efterfølgende test vise.

Zenfone 5Z er flagskibet i Zenfone 5-serien, og er en ekstra kraftfuld version af Zenfone 5. Den har bland andet den nyeste Qualcomm Snapdrago 85 processor, der er udstyret med Qualcomm Artificial Intelligence Engine (AIE) op til 8GB RAM og 256 GB ROM.

Nå ja – Zenfone 5 er udstyret med den nye Qualcomm Snapdragon 636 Mobile Platform, og efter sigende skulle den være den første smartphone der har fået den processor.

Kæmpe skærm

6,2” er en stor skær, men rent fysisk er de to smartphones ikke meget større end de fleste traditionelle 5,5” mobiler, og det er fordi der stort set ingen ramme er om dem. Glasset er et 2,5D-curved glas og det skulle give en imponerende oplevelse – igen noget jeg ser frem til at afprøve.

Zenfone 5 & 5Z anvender også en intelligent displayteknologi, som anvender smarte sensorer til automatisk at justere skærmens farvetemperatur i realtid, i henhold til den omgivende belysning. De har også Smart Screen On, som forhindrer skærmen i at slukke, når brugerens ansigt er registreret, hvilket forhindrer problemet med at skærmen slukker, når brugeren læser indhold i længere perioder uden at berøre skærmen.

Intelligent kamera

Det intelligente dual-kamera system i Zenfone 5 & 5Z anvender Sony’s IMX363-flagskibssensor, med store 1,4μm pixels og et seks-element objektiv med en stor f/1.8 blænde, der fanger lyse og skarpe billeder i lavt lysforhold, samt muliggør flotte HDR-skud i nattetimerne. Det sekundære 120° vidvinkelobjektiv har et synsfelt, der er 2X bredere end et standard smartphone kamera, hvilket er specielt brugbart til skud af store landskabsscenerier eller til trange rum hvor bevægeligheden er begrænset.

Kamerasystemet indeholder avancerede AI-algoritmer og avanceret big-data analyse, hvilket betyder at Zenfone 5 & 5Z hele tiden udvikler sig og konstant forbedrer billederne. De specielle AI-forbedrende funktioner i Zenfone 5 & 5Z tilpasser sig og lærer.

Intelligent ledsager

Med kraften fra AI forbedres hele brugeroplevelsen af Zenfone 5 & 5Z med smarte funktioner, der gør Zenfone 5 & 5Z til en velkommen og intelligent ledsager. Lås telefonen op ved hjælp af den hurtige face-unlock funktion eller på blot 0,3 sekunder ved hjælp af den bageste fingeraftrykssensor. Og med den integrerede NFC-funktion, kan brugerne også sikkert anvende Google Pay.

AI Ringtone justerer lydstyrken i overensstemmelse med det omgivende støjniveau, så brugerne vil ikke gå glip af opkald – selv på en travl gade eller i en støjende restaurant! Og opkald modtaget midt om natten vil ikke længere forstyrre den sovende bruger.

Præcist hvornår vi ser de ny smartphones er ikke offentliggjort endnu.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2743 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart