Logitech G613 gør op med unødvendige funktioner

Søger du ren funktionalitet blottet for alle mulige gimmicks, kan G613-tastaturet være svaret på dine bønner.

Logitech har slukket for lyset i en tid, hvor andre, store gaming-hardwareproducenter slår sig op på det helt store og ubrugelige lysshow. Med G613-tastaturet fokuserer Logitech på en befriende trådløs funktion, minimalistisk design og holdbarhed.

IMG_20180227_134700

Minimalistisk holdbarhed

G613 er et mekanisk tastatur med Romer-G taster, der kan tåle op til 70 millioner anslag. Du risikerer med andre ord at slide dine fingeraftryk af, før G613 sendes til genbrugsstationen. Den eneste detalje, som irriterer mig ved tasterne, er multimedieknapperne i øverste højre side, som virker klodsede at trykke på.

Når du løfter tastaturet, fornemmer du, at G613 er lavet af robust plastikmateriale, som vejer 1410 gram og kan tåle en hård hånd i kampens hede. Holdbarhed er nøgleordet.
Derfor har Logitech rettet tastaturet mod dig, der foretrækker et trådløst tastatur med lang batterilevetid, eftersom de to medfølgende AA-batterier kan holde G613 kørende i op til 18 måneder – selvfølgelig afhængig af hvordan du bruger tastaturet. Ikke desto mindre ville Metusalem nikke anerkendende til Logitechs fokus på lang levetid.

IMG_20180227_134833

 

Du kan forbinde herligheden via Bluetooth eller en USB-transmitter. Personligt finder jeg det befriende, at G613 understøtter Bluetooth, da det frigør en USB-port. Har du både headset, mus, musemåtte med RGB-belysning og anden hardware tilsluttet din PC, oplever du måske irritationen ved at skulle trække stikket på et stykke hardware for at gøre plads til et andet. Har du to computere, kan du tilslutte USB-transmitteren til den ene, mens den anden er forbundet med G613 via Bluetooth. Trykker du på Bluetooth-tasten, skifter forbindelsen fra USB til Bluetooth, hvormed tastaturet sagtens kan bruges til to computere.

Fokus på levetiden gør til gengæld, at tastaturet er blottet for alle mulige fancy funktioner som RGB-belysning i tasterne eller lydeffekter, hvis du udfører bestemte kommandoer. Du finder 6 makrotaster på venstre side, du kan programmere efter ønske, hvis du henter Logitech Gaming Software.

IMG_20180227_134741

Driver

Minimalismen strækker sig også til Logitech Gaming Software. Få ekstrafunktioner betyder få indstillinger. Alt er selvfølgelig relativt. Er du vant til at nørkle med lys og eller et væld af makrotaster, bliver du nok lidt skuffet, når du skal programmere G613, men det essentielle er til at finde og arbejde med.

Du kan programmere de seks makrotaster efter behov. Du kan også vælge, hvilke taster skal sættes ud af funktion, når du spiller – det gælder alt fra Windows-tasterne til eksempelvis mellemrumstasten.

Er du vant til at indstille din gaming-hardware, vil det ikke tage mange minutter at sætte sig ind i driveren, da den er overskuelig og brugervenlig.

Skærmbillede 2018-02-27 kl. 13.01.39

Performance

Mange gamere sværger til kablet hardware, fordi de er bange for forsinkelser eller afbrydelse af forbindelsen midt under en kamp. Jeg har ikke oplevet hverken det ene eller det andet under min test, der har strakt sig over nogle dage.

Begge trådløse forbindelser fungerer upåklageligt, hvis der er en forsinkelse, er det ikke en, jeg kan fornemme.

Om jeg dyster i skydespil, strategispil eller et MOBA, er tastaturets performance den samme. Der er god respons fra tasterne, som reagerer i det øjeblik, jeg begynder at trykke dem i bund. Dermed omgående respons. Det er nemt for mig at slippe WASD-tasterne for at nå G-tasterne i venstre side, uden hånden skal vandre længe.

G613 er et behageligt tastatur med god ergonomi, hvilket hjælpes på vej af håndstøtten og muligheden for at folde to ben ud på bagsiden. Feedback’en er en anelse hård, men det er ikke noget, som trætter mine fingre, når jeg spiller.

Min eneste anke ved Logitechs fokus på holdbarhed og minimalisme er, at det er svært at se tasterne i mørke. Så elsker at spille når aftenen ruller ind, er det en god ide at have lyset tændt.

IMG_20180227_135249
Produktinformation

  • Navn: G613
  • Producent: Logitech
  • Forbindelse: Bluetooth eller USB-transmitter
  • Taster: Romer-G
  • Holdbarhed: 70 millioner anslag
  • Understøtter: Windows og Mac OS X
  • Set til: Kr. 1.078
  • Mere information hos Logitech

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

G613 er et minimalistisk, frisk pust i disse dage, hvor mange hardware-producenter går op i lysshow og andre gimmicks. Logitech fokuserer i stedet for på at udgive et trådløst spiltastatur med lang batterilevetid og holdbarhed. G613 performer glimrende, mens det er behageligt at bruge. At slippe for ledning og optage en USB-port, men samtidig bevare den gode og lynhurtige forbindelse, er yderst tilfredsstillende.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?