TEST: OnePlus 10T 5G – god mobil til gameren

Den helt nye OnePlus 10T 5G er en spændende mobil, der har en opladningstid der gør alle andre mobiler til skamme. Men den er ikke for alle - den er klart rettet mod gameren

OnePlus 10T 5G. Foto: OnePlus

Jeg kan rigtig godt lide OnePlus-mobilerne, de har generelt en høj kvalitet, flot design og spændende teknologier indbygget. Derfor var jeg da også ret spændt på at teste OnePlus 10T 5G, en nedgraderet version af deres flagskibsmodel, OnePlus 10 Pro som jeg testede for ikke så længe siden.

Rent designmæssigt er der ikke sket det store med 10T 5G i forhold til Pro-modellen, og så alligevel. Den har fået lidt mere afrundede kanter, og så er det store kameramodul blevet langt mere integreret i bagsiden af kameraet end før. Det synes jeg er ret fedt, for det var meget firkantet og klodset før. Nu virker det langt mere som en del af designet og ikke en tilfældig eftertanke.

Men vi kommer altså ikke uden om at snakke om noget der ikke er med, nemlig den ikoniske ‘alert’-knap som ellers er et varemærke for OnePlus. Personligt synes jeg at det er en skam at den knap er væk – for at kunne sætte mobilen på lydløs/vibrer uden at skulle tænde den først er bare fedt.

Imponerende hurtig opladning

OnePlus 10T 5G er en mobil rettet direkte mod gameren, og en mobil der games meget på løber hurtig tør for strøm, eller hurtigere end mobiler der bruges til ‘almindelig’ brug. Det har OnePlus så adresseret ved at udstyre deres nye mobil med den hurtigste oplader til dato, nemlig 150W (max effekt naturligvis), der kan oplade mobilen fra helt tomt batteri til fuldt batteri på bare 20 minutter.

Det er faktisk vildt hurtigt, og jeg kan godt se, at det for en gamer kan være en fed ting, at du på kort tid, har masser af strøm på mobilen igen.

OnePlus 10T 5G. Foto: OnePlus

Men jeg bliver altså irriteret over at jeg, endnu en gang, tvinges til at få en ny oplader. Ikke alene er det elektronikspild, det er også alt andet end bæredygtigt. Hvorfor OnePlus ikke dropper opladeren, sælger mobilen et par hundrede kroner billigere, og så sælger den hurtige oplader som løst tilbehør ved jeg bare ikke.

Jeg har personligt ikke behov for den kæmpestore oplader, og langt de fleste jeg kender har heller ikke det behov til hverdag. Normalt ryger mobilen i opladeren om aftenen og er fuldt opladet næste dag, med strøm nok til en fuld dags brug.

Antallet af tilfælde, hvor der seriøst er behov for en superladning kan nok tælles på ganske få hænder, og jeg så virkelig gerne at producenter som OnePlus, var seriøse omkring bæredygtighed og mindske elektronikspild.

Fin gamerskærm

Mobilen er udstyret med en AMOLED-skærm på 6,7″ og en opløsning på 1.080 x 2.412 og en opdateringshastighed på 120Hz. Det er ganske fin gamerskærm, og du får nogle flotte oplevelser når du spiller på computeren.

Men skærmen lider lidt under, at den ikke er specielt fantastisk i modlys. Når jeg tog den med udenfor, så kunne det være svært at se, hvad der skete på skærmen. Men når du bruger den under almindelige lysforhold, eller indendørs, så får du et ganske fint billede, og det er klart en oplagt skærm til gaming.

Skærmen er da også HDR10+ certificeret og med en 10-bit farvedybde, og det kan godt ses. Men det er også tydeligt, at skærmen er en billigere udgave end den du finder på topmodellen. Det har jeg det fint med, det er jo også en billigere smartphone.

Alt i alt er jeg ret glad for skærmen.

Flot ydelse

Men når det nu er en gamermobil, så kræver det også en fornuftig ydelse, og OnePlus har da også udstyret OnePlus 10T 5G med den nye processor fra Qualcomm, Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform.

Herudover er mobilen udstyret med et specielt kølesystem, der sikrer at mobilen ikke bliver for varmt, hvilket også er med til at sikre den gode ydelse.

Mine benchmarks viser da også tydeligt, at der er masser af hestekræfter i mobilen. Geekbench giver den 1024 i single-core og 3505 i multi-core samt 6359 i OpenCL. Det viser en smartphone der har rigeligt med kræfter til gaming.

Da jeg sendte den igennem 3D Benchmark-testen Wild Life Extreme, fik jeg en score på 2.785, hvilket absolut også er en acceptabel score.

Men en ting er hvad en standardiseret score giver, noget andet er, hvad virkeligheden viser. Så jeg måtte jo trække i arbejdstøjet, og game lidt på mobilen. Der var ingen tvivl om, at mobilen er bygget til gaming. Det var en fornøjelse at spille på den – gode reaktionstid, og skærmen havde en god responstid, der sikrede at jeg ikke laggede når jeg gamede.

Samtidig var det også her jeg kunne mærke at kølesystemet virkede. Mobilen blev aldrig varm, hvilket var skønt, og det er med til at forlænge levetiden af samtlige komponenter i mobilen, ikke mindst batteriet.

Fint, men ikke imponerende, kamera

Endelig så kommer jeg til kameraet på mobilen. Hvor OnePlus har et tæt samarbejde med kameraspecialisten Hasselblad, på deres flagskibsmodeller, så er det ikke tilfældet her. Det betyder at den software der styrer kameraet ikke er optimeret af de tyske specialister.

Samtidig har OnePlus også valgt at gå lidt ned i kvalitet på de sensorer der udgør kamerasystemet. Det er dog fuldt forståeligt, det har ikke været fokus med denne mobil.

Hovedkameraet er en Sony IMX766 på 50MP, mens ultravidvinkelkameraet er på 8MP og makrokameraet på 2MP. Front/selfiekameraet er på på 16MP og der er naturligvis autofokus på alle objektiver.

Det er langt fra et dårligt kamerasystem i den nye OnePlus 10T 5G, billederne er ganske fine, men det er tydeligt at der mangler lidt på farvedybden. Farverne har en tendens til at være lidt blege. Zoomfunktionen, der er rent digital, er fin, men billeder bliver en anelse grynede.

Selfiebilleder er fine, og når du tager portrætter får du en ganske god bokeh-effekt.

OnePlus 10T 5G er ikke en smartphone for fotoentusiasten, den er til gameren, og den er ganske fin til hverdagens billeder. Selfier bliver fine, de hurtige foto af børnene, turen til stranden eller den flotte solnedgang er rigtig gode.

Men hvis du vil have en smartphone fordi du vil tage fantastiske billeder, så skal du kigge efter en anden.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Som gamermobil er OnePlus 10T 5G en rigtig fed smartphone. Til prisen er ydelsen rigtig god, og du kan virkelig give den gas når du gamer på denne smartphone.

Opladningstiden er imponerende hurtig, og hvis det hvad du leder efter, så bliver du ikke skuffet. Men personligt så jeg gerne at de droppede altid at smide en ny oplader ned til mobilen.

Kameraet er fint til hverdagsbrug, den tager fine billeder, og du får rigtig mange gode funktioner med kameraet. Men det er også vigtigt at huske på, at det er en gamermobil, og ikke en kameramobil.

Du kan læse mere om OnePlus 10T 5G her.

Prisen for OnePlus 10T 5G med 8/128GB ligger på omkring 5.500 kroner.

About Lars Bennetzen 4194 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.