TEST: OnePlus 10 Pro 5G, en suveræn smartphone

Jeg har testet den nyeste topmodel fra OnePlus, og den viser hvad vi kan forlange af en smartphnone. Lækkert design, fedt kamera og hestekræfter i overflod

OnePlus 10 Pro 5G. Foto: Lars Bennetzen

Mobilerne fra smartphoneproducenten OnePlus er normalt ganske fine, men fra tid til anden rammer de dog ved siden af, som vi sidst så med OnePlus Nord CE 2. Men med deres nyeste flagskibsmodel, OnePlus 10 Pro 5G, rammer de ikke alene skiven, de rammer også lige præcist i centrum af dem.

Jeg er vild med designet, mobilen er elegant, tynd og ligger rigtig godt i hånden, og jeg er blad for at de den fysiske knap til at slå lyden fra, er tilbage (den manglede lidt på OnePlus Nord CE 2).

Kameraet på bagsiden fylder en del – de tre objektiver og flashen har fået rigtig meget plads. Men jeg kan faktisk godt se ideen. Man kan ikke gemme det, så hvorfor ikke gøre en dyd ud af nødvendigheden – så de har forsøgt at gøre det ekstra stort og markant. Om man så kan lide det design eller ej, er en personlig sag. Jeg havde gerne set et mere diskret kamera, men det ændrer ikke ved, at den mest fede del af denne smartphone, også har fået en markant og fremtrædende designmæssig position.

Fantastisk kamera

OnePlus 10 Pro 5G er udstyret med Hasselblad anden generation kamera til mobilen, et system der er udviklet i samarbejde med firmaet der også stod bag verdens første kamera på månen. Der er ingen tvivl om, at de har haft adskillige fingre med i spillet ved udvikling, og ikke mindst kalibreringen, af kamerasystemet i OnePlus 10 Pro 5G.

Jeg skal skal ikke liste alle specifikationerne op her, dem kan du finde via linket i bunden af denne anmeldelse. Men jeg skal lige nævne at kameraet kan tage billeder i 10-bit farvekvalitet og så kan du endda indstille denne smartphone til at tage billeder i 12-bit RAW og RAW+.

Det skulle naturligvis testes, så jeg tog på fotosafari, og skød masser af billeder med forskellige indstillinger. Jeg legede både med de automatisk funktioner, hvor jeg lod den indbyggede AI håndtere kameraets indstillinger, og så med den professionelle funktion, hvor jeg selv skulle indstille alt lige fra ISO til hvidbalance.

Kameraet viste sig virkelig fra sin bedste side. Farverne var meget naturtro, hvilket ikke altid er tilfældet. Men jeg sætter pris på, at fange de ægte farver i mine billeder. Hvis jeg ønsker andre farver, så kan jeg altid lege med kameraets filtre.

Herudover er der en virkelig god skarphed i billederne, jeg kunne zoome rigtig meget ind på billederne uden at miste detaljer, og kontrast og skarphed stod lige i skabet.

OnePlus 10 Pro 5G. Foto: OnePlus

Portrætfunktionen var ligeledes super god, hvor den var god til at skille motiv fra baggrunden og skabe en rigtig flot bokeh-effekt, uden at sløring af baggrunden blev overdrevet på nogen måde.

Igen stod hudfarver flot og ægte, der blev ikke kørt ekstra på af farverne, og det var virkelig dejligt at se.

Der er en række andre funktioner i kameraet som jeg testede, blandt andet nattefunktionen. OnePlus 10 Pro 5G fangede motiver rigtig godt under dårlige lysforhold, og selvom det var tydeligt hvad jeg fotograferede, så efterlod billederne ikke nogen tvivl om, at billederne var taget om aftenen/natten.

Der var også mulighed for at tage billeder med ultravidvinkelobjektivet, der er på 150 grader, og det er imponerende hvor meget du kan få med når du bruger den funktion.

Men fælles for alle billederne var, at de var flotte, stod skarpt og havde naturlige og gode farver.

Jeg skal også lige vende videodelen på kameraet, og den er ligeledes ret fed, for udover at den – ud af boksen – skylder flotte videoer, så kan du vælge at bruge Movie Mode, og her kan du justere alle værdier, så som ISO, lukkehastighed og hvidbalance. Det har jeg aldrig set på en smartphone før, og det var en lækker oplevelse. At jeg så personligt gik tilbage til at bruge standardvideoen var noget helt andet. Men det var primært fordi, resultatet her blev så godt, at jeg ikke kunne opnå noget bedre ved at lege med indstillingerne. Men muligheden var der, og for mange vil det være noget der er guld værd når der skydes videoer.

Filter eller ikke filter

En ting der dog undrede mig var billedformatet. For når man skyder i 10-bit farveopløsning, så gemmes billederne i HEIC-format, så langt så godt. Det kræver naturligvis at du har en enhed der kan læse det format, eller et program der kan læse det format – det er også helt fint, Lightroom og Photoshop klarer det uden problemer.

Men her kommer mit problem, eller udfordring. For da jeg importerede billederne fra min OnePlus 10 Pro 5G til Lightroom, så var der en række af billederne der ikke kunne importeres. Og det var billeder midt i forløbet, hvor jeg ikke havde ændret noget på mobilen.

De samme billeder kunne jeg uden problemer åbne i Photoshop, men altså ikke i Lightroom. Om det er OnePlus 10 Pro 5G der har et problem med HEIC-formatet, eller om det er Lightroom der driller skal jeg lade være usagt, men frustrerende var det altså.

OnePlus 10 Pro 5G. Foto: OnePlus

I denne smartphone har OnePlus også indgået et samarbejde en tre professionelle fotografer, hvor de har lavet, hvad OnePlus kalder for Master Styles. Et sæt justeringer og efterbehandlinger af billeder der giver billederne det look de fotografler ønsker når der tages portrætbilleder, natur/dyrebilleder og hvad de kalder for hyperrealistiske billeder.

Det sjove her er, at OnePlus selv kalder de indstillinger for Master Styles, og er meget insisterende om, at det ikke handler om tre filtre. Men samtidig så finder du de tre ‘master styles’ under filtre… Og helt ærligt – det er hvad det er, tre nye filtre. Spændende er de, men de er og bliver filtre.

Flot ydelse

Når det kommer til ydelsen, så kunne jeg godt mærke at OnePlus havde smidt den nye Snapdragon 8 Gen. 1 Mobile-processor ned i denne smartphone. Udover at den gav understøttelse for 5G, så gav den også en rigtig flot ydelse i mine benchmarks.

Geenbench gav den således 977 i single core og 3357 i multi-core, mens den fik hele 5800 i OpenCL score.

Jo – jeg har set bedre benchmarks, men i en smartphone til under 8.000 kroner er det nogle rigtig flotte benchmarks. Og når det kommer til gaming, så fik den hele 9.622 i 3DMark, hvilket er vildt flot.

Det kunne også mærkes når jeg gamede på den, grafikken flød uden problemer, der var ingen lag, og jeg nød at spille på den.

Når det kommer til lyden så er jeg fint nok tilfreds med den. Der kommer aldrig en fed lyd i en smartphone, det forhindrer fysikken. Men højttalerne i top og bund levere en ganske fin lyd under omstændighederne. Du kan naturligvis godt vinke farvel til bas, og en klar diskant, men i en håndevending er lyden fin – og helt ærligt så bruger vi alligevel et headset, ikke sandt?

Det bringer mig til et sidste punkt, nemlig opladning. OnePlus har, atter, gjort deres hurtigopladning hurtigere. Nu har den deres 80W Supervooc oplader, hvilket betyder at den kan oplade batteriet på 5.000 mAh fra 0 til 100% på kun 32 minutter.

Det er fint og imponerende, men det irriterer mig altså at det er nødvendigt med en kæmpestor oplader, for ikke alene betyder det at jeg, endnu en gang, skal have en ny oplader i huset, det betyder også at mobilen, alt andet lige, bliver dyrere og påvirker miljøet unødigt meget.

Personligt så oplader jeg altid min smartphone om natten, og der betyder det ikke noget om det tager 30 eller 60 minutter at få fuld opladning på mobilen.

På den front ser jeg frem til at alle producenter af smartphones dropper opladere i boksen, og i stedet giver os muligheden for at købe den som tilbehør, hvis vi virkelig ønsker den store og klodsede oplader.

Men det trækker ikke ned på bedømmelsen af mobilen, blot er det min personlige frustration over den unødige, ekstra elektronik i boksen.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Der er ingen tvivl om at OnePlus 10 Pro 5G er den fedeste Android-baserede smartphone jeg har testet i år. Den tager imponerende flotte billeder, er lynhurtig har et flot design og er en fryd at game på. Der er ingen tvivl om, at Hasselblads ekspertise kommer kameradelen vildt meget til gode.

Det er fedt med den høje billedopløsning, men hvis du ikke arbejder med billeder i Lightroom eller Photoshop, så sæt du bare opløsningen ned – du vil ikke opleve forskellen.

Du kan læse mere om OnePlus 10 Pro 5G her.

Priser på OnePlus 10 Pro 5G 12/256GB

About Lars Bennetzen 3882 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?