TEST: Moto Z3 Play fortsætter hvor forgængeren slap

Moto har lige sendt deres entry-model på gaden i en opdateret version. Moto Z3 har fået et par opgraderinger, ikke mindst på kamerasiden. Men prisen har også fået et hak opad - desværre

Moto Z3 Play - en klar opgradering i forhold til sidste års model

Jeg er faktisk ret begejstret for Moto-konceptet. Ideen om at du kan smide en ny bagplade på din smartphone og med det samme opgradere den er genialt, og Moto har vist at de kan får skidtet til at fungere.

De såkaldte Moto Mods kommer i en lang række forskellige forklædninger, og jeg kommer da også lige til at berøre et af de nyeste her i denne anmeldelse, nemlig Polaroid Insta-Share Printer. Mere om det, nu skal vi lige kigge lidt nærmere på Moto Z3 Play.

En markant opgradering

Hvis jeg udelukkende kigger på Moto Z3 i forhold til sidste års Z2-model, så er der sket en markant opgradering, både når det kommer til skærm, processor og kamera.

Men der er også ting på mobilen der ikke er ændret – og som designet og konceptet med Moto Mods gør svært at ændre på, og lad os lige starte der.

Motorola bryster sig af, at Moto Z3 kun er 6,75 mm tyk, og dermed en af den tyndeste smartphones på markedet. Det ville så også være rigtigt hvis det ikke er fordi kameraet stikker adskillige millimeter ud, og det er ikke bare en lille bump, næ det er en stor rund dims der fylder vildt meget.

Kameraet bliver pænt pakket væk når du smider et mod på, men kære Motorola lad nu være med at sige at mobilen kun er 6,75 mm tyk, når den med linse er tættere på 9mm.

Moto Z3 Play har et temmeligt stort kamera der stikker ret langt ud på bagsiden.

Moto Z3 Play har et temmeligt stort kamera der stikker ret langt ud på bagsiden.

Jeg vil så også sige, at hvis du ikke har et mod på mobilen, eller en bagbeklædning på, så hænger kameraet konstant i.

Samtidig ser det vildt underligt ud at de kobberkontakter der skaber forbindelse mellem mod og smartphone er blottede, når der ikke sidder bagbeklædning eller mod på Z3 Play.

Så er der lige tingen med fingeraftryksscanneren…

Hele Moto Mod-konceptet gør at det er umuligt at placere fingeraftryksscanneren på bagsiden af mobilen, og Motorola har så i deres uendelige visdom besluttet at placere den på siden af mobilen.

De skriver selv at det gør det let at bruge den, men det er altså noget forvrøvlet sludder. Det gør det ret svært at bruge den. Den er svær at komme til, jeg foretrækker helt at undlade at bruge den.

Egen stemmegenkendelse

Hvis vi kigger bort fra dem, så har Z3 Play et ganske fint design. Runde kanter og en skærm der går rimelig langt ud. Der er en bezel, men den hører klart til blandt de mindre.

Selve operativsystemet på Moto Z3 Play er en næsten ren Android, med ganske få Moto-modifikationer. En af dem er navigationen, hvor du kan erstatte de normale tre knapper, hjem, tilbage og skift mellem apps, med en aflang knap der gør det samme ved at du klikker, holder eller swiper på den.

Der er også nogle specielle Moto-funktioner, Moto Actions, Moto Display og Moto Voice.

Den første er smart, for her kan du bestemme hvad mobilen skal gøre når du fx samler den op, hvordan du tager skærmbilleder med tre fingre, tænder lommelygten ved at hakke to gange med mobilen og flere andre smarte funktioner. Netop den funktion blev jeg ret begejstret for.

Med Moto Display kan du vælge at tænde for natteskærmen automatisk om aftenen, sikre at skærmen er tændt så længe du kigger på den, og at du kan få notifikationer at se på ”all ways on”-skærmen, også når mobilen er slukket.

Endelig er der Motorolas version af Siri, Google Assistent og Bixby – Moto Voice.

z3 indhold 4

Her kan du styre mobilen med kommandoer – men altså kun hvis du har valgt at installere mobilen på engelsk, fransk, italiensk, portugisisk, russisk, spansk eller tysk. Og skulle du vælge at gøre det, så får du en dårlig version af Google Assistent.

Jeg fatter ikke at Samsung og nu også Motorola vælger at lave deres egen stemmegenkendelse der kan betjene mobilen, når nu Google allerede har en der virker – og endda (næsten) virker på dansk.

Fingeraftryksscanneren er ret svær at nå på Moto Z3 Play

Fingeraftryksscanneren er ret svær at nå på Moto Z3 Play

Opgraderet kamera

På hardwaresiden har Motorola udstyret Z3 Play med et dobbelt kamerasystem, hvor der er en 12MP og en 5MP linse på bagsiden og en 8MP på forsiden. Det lyder måske ikke af så meget, men tænk lige på at kameraet rent finansielt ligger i den lave ende af spektret, så det er faktisk et ganske fortrinligt system som Motorola har udstyret kameraet med.

Men endnu mere spændende er de funktioner som kameraet har fået indbygget i softwaren. Her er der nogle sjove og fede løsninger som jeg endnu ikke har set fra andre producenter.

Funktionen ”Udklip” er en dem jeg virkelig er vild med. Når du bruger den, så kan du tage et billede af en ting eller person, derefter lader softwaren dig klippe baggrunden ud og erstatte den med en anden – enten fra Motorolas galleri eller du kan bruge et af dine egne billeder som den nye baggrund.

Naturligvis er funktionen ikke perfekt, men den virker faktisk overraskende godt, og jeg synes altså at det er sjovt at tage et billede af datteren i haven, og så erstatte min have med pyramiderne.

En anden fed funktion jeg virkelig er vild med et ”Cinemagraph”. Brug den funktion når du vil tage et billede af fx kæresten der står i blæsten. Med funktionen kan du derefter bestemme af visse elementer skal have lov til at bevæge sig, fx hendes hår. Billedet er en mellemting mellem et billede og en animeret gif, og det er en virkelig cool funktion.

Der er også en funktion, hvor du kan koble din smartphone direkte op mod YouTube, så du kan lave live videoer på YouTube direkte fra Z3 Play.

Der er flere sjove funktioner i kameraet, men disse dem der virkelig skiller sig ud fra alle de andre kameraer.

Rent kvalitetsmæssigt er det tydeligt at kameraet ligger i den lave ende af opløsningen i forhold til fx Huawei og Samsung. Men du betaler altså også væsentligt mindre for denne smartphone, så det er ikke så underligt.

Personligt kan jeg faktisk godt lide kameraet i Z3 Play, billederne er flotte og har en fin farvemætning uden at gå overbold og skrue for meget op for farvekanonerne. Naturligvis er det begrænsninger for, hvor meget du kan zoome på billederne, men jeg vil stadig mene at for langt de fleste er opløsningen rigelig god.

z3 indhold 3

Opsamling

Jeg kan faktisk rigtig godt lide Moto Z3 Play. Det er et skønt ’touch’ at der medfølger et ekstra batteri, så du har op til 40 timers drift på mobilen, og jeg er vild med Mod-princippet, det holder bare.

At der så er visse mods der bare ikke er ok, er noget helt andet. Med til mobilen fik jeg det nye Polaroid Insta-Share Printer MOD, og det er godt nok et underligt påfund. Dels fylder dette mod vildt meget, mobilen bliver ret tung, du skal have noget helt specielt zink-papir og så er udskrifterne bare ikke specielt gode.

Nå ja – nogle gange er mod’et også for koldt, og det betyder at du bare må vente til det er varmt nok til at printeren virker. Så meget for ”insta” delen af dette mod.

Men selve mod-ideen er sgu smart, og fx JBLs højttaler-mod er bare suverænt.

Så hvis du vil have en mobil med spændende funktioner i kameraet, og muligheden for at tilkoble en masse spændende mods, så er Z3 Play slet ikke så tosset endda.

Produktinformation

 • Produktnavn: Moto Z3 Play
 • Producent: Motorola
 • Skærm: 6,1″ Fuld HD+ (2.160 x 1.080), med Corning Gorilla Glass 3
 • Cpu: Qualcomm Snapdragon 636 processor with a 1.8 GHz octa-core CPU and 850 MHz Adreno 509 GPU
 • Forbindelser: 802.11 a/ac/b/g/n 2.4 GHz + 5 GHz. Bluetooth 5.0, usb type c.
 • Bagkamera: 12 MP, f1.7, 1.4um + 5 MP depth, Dual Autofocus Pixel
 • Frontkamera: 8 MP, f2.0, 1.12um, wide-angle 84° lens, screen flash
 • Batteri: 3.000 mAh
 • Hukommelse: 4GB ram + 64GB rom, kan udvides op til 2TB
 • Dimensioner: 76.5 x 156.5 x 6.75 mm
 • Vægt: 156 gram
 • Pris: Set til 3.000 kroner
 • Se mere hos Motorola

Bedømmelse

Samlet vurdering 75%

En ganske fin mobil, med et meget spændende kamera og som understøtter MODs fra Motorola. Jeg er vild med det ekstra batteri der følger med, hvor du får op til 40 timers ekstra batterilevetid.

Jeg er dog ikke så begejstret for designet – for hvis du ikke har et mod eller en bagbeklædning på mobilen, så er stikker kameraet alt for langt ud, og det er frustrerende. Samtidig så gør mods mobilen langt tykkere, og derved forsvinder det slanke design som den ellers praler med.

Men til 3.000 kroner er det en nydelig mobil.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2537 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart