Af Andreas Pilegaard Mortensen
Et billede siger mere end 1000 ord. Den ældgamle sætning har dannet bund for mange og lange diskussioner om, hvorvidt det virkelig kan passe, at et enkelt billede kan indramme alt det man tænker, siger og føler. Et højskoleophold er fyldt med disse øjeblikke, hvor et billede kan sige 1000 ord og meget mere.
Det kan et højskoleophold i udlandet også, men det har endnu en twist. For mens danske højskoleelever over hele landet mødes til diverse reunions i ny og næ, så er det lidt sværere at få besøgt sin højskole i udlandet. Har man for eksempel haft et højskoleophold i Afrika, Mellemøsten eller Sydamerika, er det ikke sådan ligetil at komme tilbage. Det er her, der er brug for, at et billede siger mere end 1000 ord. Her der er brug for, at billedet kan bringe følelsen tilbage fra den højskole i udlandet man befandt sig på.
Er man ikke den store fotograf, så kræver det at age et godt billede, at man har sit udstyr i orden. Det mest populære kamera for den unge generation, er det kamera, der sidder på mobiltelefonen. Faktisk er mobilkameraer blevet så gode, at de nemt kan forevige et halvt år på højskole i udlandet uden problemer. Men hvilken telefon skal du egentlig have, for at få de bedste billeder?
[yuzo_related]
Langt de fleste kameraer på mobiltelefoner kan, som nævnt tidligere, være rigtig fine alternativer til et stort og dyrt spejlreflekskamera. Generelt de sidste mange år, har der været en grundlæggende enighed om, at iPhones var de telefoner, der havde de bedste kameraer på markedet. Når der kom en ny model, røg den straks i top på diverse lister, som den absolut bedste kameramobil. Det var også tilfældet, da iPhone 8 og 8 plus udkom i 2017. Men både Google og Samsung har optimeret deres kameraer de seneste år, og begge producenter leverer nu mobiltelefoner med sublime kameraer, hvor end ikke Apple kan følge med.
Google Pixel 2 skulle angiveligt være den telefon på markedet med det absolut bedste kamera. Herefter kommer både Samsung Note 8 og Apples nyeste model iPhones 8 plus. Dog skal det siges, at når man kommer op i den her klasse, er forskellene så små og specifikke, at kun den trænede fotograf vil kunne opleve en forskel.
Så for ham eller hende, der skal på højskole i udlandet, og ønsker at få foreviget rejsen, er der rigeligt med muligheder for, at få det gjort med den mobiltelefon man medbringer. Selvom det måske også kræver en større eller mindre investering, så kan man altså have en mobiltelefon i mange år, og den har mange flere funktioner der er brugbare både i hverdagen når man kommer hjem igen, men samtidigt også på sit højskoleophold i udlandet.