Ny mobil beyerdynamic DAC til Apple og Android enheder

Impacto universal hi-res DAC bliver sammen med en smartphone og et par beyerdynamic hovedtelefoner til verdens mindste high-end lydsystem

Den ultrakompakte DAC (Digital Analog Converter) med hovedtelefonforstærker gør smartphonen til en hi-res-afspiller. Impacto universal forbindes via USB eller Lightning-stik og leverer den optimale audiophile lyd, når den benyttes sammen med en af de tre high-end beyerdynamic hovedtelefoner: Amiron home, T 1 (2. generation) eller den tilsvarende bærbare variant, T 5 p (2. generation). Impacto universal kan også benyttes sammen med notebook/computer, og hertil medleveres kabel med stort USB-stik (Type A og Type C).

Koncentreret lyd: High-end DAC i hovedtelefonkablet

DAC´ens lave vægt er i sig selv imponerende. Med sine blot 12 gram er den næsten ikke mærkbar for brugeren – og så er den ydermere indbygget diskret i selve hovedtelefonkablet. Beyerdynamic har designet Impacto universal uden brug af skruer, så kabinettet i stedet er svejset sammen. De små lysende knapper er overtrukket med et blødt materiale, der er behageligt at røre ved. Det giver alt i alt en blød og glat overflade, og forhindrer snavs i at trænge ind i kabinettet.

Et specielt kabelmateriale gør ledningerne særligt fleksible og smidige. Materialet har Beyerdynamic udviklet specielt til Impacto, fordi de kabler, der normalt anvendes til USB-enheder, er for stive og ikke modstandsdygtige nok til konstant brug.

Universelt talent: Skabt til iPhone – og Android

Impacto universal har Apple-certificering, så iPhone- og iPad-brugere kan oprette forbindelse direkte til deres iOS-enheder og nyde musik i hidtil uhørt kvalitet. Impacto leveres inkl. strømforsyningsbatteri. Elegant og gennemtænkt, som Impacto universal selv, fastgøres batteriet magnetisk bag på det 7 millimeter tynde DAC-kabinet.

Til Android smartphones er batteriet ikke nødvendigt, da strømforsyningen her sker via det medfølgende micro USB eller USB-C kabel (USB On-The-Go).

Maksimal opløsning: Hi-res afspilning op til 32 bit / 384 kHz

Teknisk set kan Impacto universal snildt måle sig med stationære high-end-systemer: Med Sabre32 Mobile Reference DACTM dekrypterer DAC´en hi-res lydsignaler i en opløsning på op til 32 bit / 384 kHz, hvor tilsvarende enheder i mobil-kategorien normalt kun dekrypterer op til 24 bit / 192 kHz. Den mobile DAC understøtter endvidere DSD-signaler (Direct Stream Digital) på 2,8 og 5,6 megahertz. DAC’en bruger LED som kontrolfunktion. Når den lyser, sender afspilleren hi-res lydinformation til DAC´en. Brugeren kan således afspille musik fra sin foretrukne hi-res musik app.

Lydkvaliteten afhænger altså ikke af afspilningsenheden, fordi DAC´en konverterer hi-res musikken til analogt format og forstærker det – med en præcision, der udnytter det fulde potentiale i de anvendte hovedtelefoner. Den højtydende hovedtelefonforstærker kan forsyne selv 600 ohm konvertere, som i beyerdynamic T 1 hovedtelefoner, uden begrænsning.

Med andre ord, alt hvad der er nødvendigt, for at nyde musik i højeste kvalitet, er en smartphone, en high-end hovedtelefon fra beyerdynamic og en Impacto universal DAC.

Beyerdynamic Impacto universal SPECIFIKATIONER:

  • High-end DAC & hovedtelefonforstærker i én enhed
  • Får det optimale ud af digitale lydfiler: max. sample rate 384 kHz / 32 Bit, DSD 5.6 MHz frequency range 4 – 52,000 Hz
  • Indbygget ESS SABRE9018Q2C SABRE32 Reference DACTM for bedst mulige performance
  • Kompatibel med beyerdynamic high-end hovedtelefoner: T 1 (2. generation), T 5 p (2. generation) og Amiron home
  • Fleksibel brug med Apple og Android (USB OTG) enheder samt PC´er og notebooks
  • Dimensioner
    • 63 x 32 x 7 mm
    • 65 x 35 x 16 mm inkl. batterienhed

Beyerdynamic Impacto universal fås til vejledende udsalgspris kr. 2.899,- og er i butikkerne fra januar 2018.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3134 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?