Ny mobil beyerdynamic DAC til Apple og Android enheder

Impacto universal hi-res DAC bliver sammen med en smartphone og et par beyerdynamic hovedtelefoner til verdens mindste high-end lydsystem

Den ultrakompakte DAC (Digital Analog Converter) med hovedtelefonforstærker gør smartphonen til en hi-res-afspiller. Impacto universal forbindes via USB eller Lightning-stik og leverer den optimale audiophile lyd, når den benyttes sammen med en af de tre high-end beyerdynamic hovedtelefoner: Amiron home, T 1 (2. generation) eller den tilsvarende bærbare variant, T 5 p (2. generation). Impacto universal kan også benyttes sammen med notebook/computer, og hertil medleveres kabel med stort USB-stik (Type A og Type C).

Koncentreret lyd: High-end DAC i hovedtelefonkablet

DAC´ens lave vægt er i sig selv imponerende. Med sine blot 12 gram er den næsten ikke mærkbar for brugeren – og så er den ydermere indbygget diskret i selve hovedtelefonkablet. Beyerdynamic har designet Impacto universal uden brug af skruer, så kabinettet i stedet er svejset sammen. De små lysende knapper er overtrukket med et blødt materiale, der er behageligt at røre ved. Det giver alt i alt en blød og glat overflade, og forhindrer snavs i at trænge ind i kabinettet.

Et specielt kabelmateriale gør ledningerne særligt fleksible og smidige. Materialet har Beyerdynamic udviklet specielt til Impacto, fordi de kabler, der normalt anvendes til USB-enheder, er for stive og ikke modstandsdygtige nok til konstant brug.

Universelt talent: Skabt til iPhone – og Android

Impacto universal har Apple-certificering, så iPhone- og iPad-brugere kan oprette forbindelse direkte til deres iOS-enheder og nyde musik i hidtil uhørt kvalitet. Impacto leveres inkl. strømforsyningsbatteri. Elegant og gennemtænkt, som Impacto universal selv, fastgøres batteriet magnetisk bag på det 7 millimeter tynde DAC-kabinet.

Til Android smartphones er batteriet ikke nødvendigt, da strømforsyningen her sker via det medfølgende micro USB eller USB-C kabel (USB On-The-Go).

Maksimal opløsning: Hi-res afspilning op til 32 bit / 384 kHz

Teknisk set kan Impacto universal snildt måle sig med stationære high-end-systemer: Med Sabre32 Mobile Reference DACTM dekrypterer DAC´en hi-res lydsignaler i en opløsning på op til 32 bit / 384 kHz, hvor tilsvarende enheder i mobil-kategorien normalt kun dekrypterer op til 24 bit / 192 kHz. Den mobile DAC understøtter endvidere DSD-signaler (Direct Stream Digital) på 2,8 og 5,6 megahertz. DAC’en bruger LED som kontrolfunktion. Når den lyser, sender afspilleren hi-res lydinformation til DAC´en. Brugeren kan således afspille musik fra sin foretrukne hi-res musik app.

Lydkvaliteten afhænger altså ikke af afspilningsenheden, fordi DAC´en konverterer hi-res musikken til analogt format og forstærker det – med en præcision, der udnytter det fulde potentiale i de anvendte hovedtelefoner. Den højtydende hovedtelefonforstærker kan forsyne selv 600 ohm konvertere, som i beyerdynamic T 1 hovedtelefoner, uden begrænsning.

Med andre ord, alt hvad der er nødvendigt, for at nyde musik i højeste kvalitet, er en smartphone, en high-end hovedtelefon fra beyerdynamic og en Impacto universal DAC.

Beyerdynamic Impacto universal SPECIFIKATIONER:

  • High-end DAC & hovedtelefonforstærker i én enhed
  • Får det optimale ud af digitale lydfiler: max. sample rate 384 kHz / 32 Bit, DSD 5.6 MHz frequency range 4 – 52,000 Hz
  • Indbygget ESS SABRE9018Q2C SABRE32 Reference DACTM for bedst mulige performance
  • Kompatibel med beyerdynamic high-end hovedtelefoner: T 1 (2. generation), T 5 p (2. generation) og Amiron home
  • Fleksibel brug med Apple og Android (USB OTG) enheder samt PC´er og notebooks
  • Dimensioner
    • 63 x 32 x 7 mm
    • 65 x 35 x 16 mm inkl. batterienhed

Beyerdynamic Impacto universal fås til vejledende udsalgspris kr. 2.899,- og er i butikkerne fra januar 2018.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2686 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart