Sikkerhedsekspert hacket

John McAfee, der stiftede sikkerhedsfirmaet McAfee, er blevet hacket. Han fortæller at hans Twitterkonto og hans smartphone er blevet hacket, og at grunden skulle være for at promovere mindre kendte kryptovalutaer

John McAfee er et kendt ansigt og navn i sikkerhedsbranchen. Han var en af pionererne indenfor it-sikkerhed, og har altid haft skarpe ord klar når det kom til at fordømme folks dårlige sikkerhed.

Men nu er det så sket at John McAfee selv har oplevet at blive hacket, eller rettet hans Twitterkonto og smartphone er blevet hacket.

McAfee, der nu er leder af Bitcoin mining-firmaet MGT Capital Investments, har på det seneste brugt hans Twitterkonto til en daglig ”coin of the day”-anbefaling, og i tirsdags skrev han at han ville begrænse hans opdateringer til en gang om ugen, med den første til d. 1. januar.

Det var så der at hans konto angiveligt blev hacket, for pludselig kom der anbefalinger af mindre kendte kryptevalutaer hurtigt efter hinanden.

John McAfee var hurtig til at slette disse Tweets og selv Tweete at hans konto og smartphone var blevet hacket. Det i sig selv er ret bekymrende, for ifølge John McAfee selv har hans Twitterkonto haft 2-faktor-godkendelse siden 2013.

I den forbindelse skriver han selv:

“Though I am a security expert, I have no control over Twitter’s security,” he tweeted. “I have haters. I am a target. People make fake accounts, fake screenshots, fake claims. I am a target for hackers who lost money and blame me. Please take responsibility for yourselves. Adults only please.”

Omkring hacket af hans smartphone skriver han selv, at han ikke har nogen ide om, hvordan det er sket – og det er altså bekymrende, for hvordan skal vi almindelige brugere så beskytte os?

Endnu mere bekymrende er det, når man tænker på at John McAfee i øjeblikket er ved at udvikle hvad han selv kalder for ”the worlds first truly private smartphone”, med navnet John McAfee Privacy Phone. Til Silicon.co.uk ønsker han dog ikke at kommentere på hans nye smartphone.

Til BBC fortæller han dog at han mener hackere har opfanget koden til 2-faktor-godkendelse på hans ”Privacy Phone”. Han fortæller dog også at hackerne ikke har gjort andet end kompromittere hans Twitterkonto. Hvordan han kan være sikker på det ønsker John McAfee ikke at uddybe.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?