Sikkerhedsekspert hacket

John McAfee, der stiftede sikkerhedsfirmaet McAfee, er blevet hacket. Han fortæller at hans Twitterkonto og hans smartphone er blevet hacket, og at grunden skulle være for at promovere mindre kendte kryptovalutaer

John McAfee er et kendt ansigt og navn i sikkerhedsbranchen. Han var en af pionererne indenfor it-sikkerhed, og har altid haft skarpe ord klar når det kom til at fordømme folks dårlige sikkerhed.

Men nu er det så sket at John McAfee selv har oplevet at blive hacket, eller rettet hans Twitterkonto og smartphone er blevet hacket.

McAfee, der nu er leder af Bitcoin mining-firmaet MGT Capital Investments, har på det seneste brugt hans Twitterkonto til en daglig ”coin of the day”-anbefaling, og i tirsdags skrev han at han ville begrænse hans opdateringer til en gang om ugen, med den første til d. 1. januar.

Det var så der at hans konto angiveligt blev hacket, for pludselig kom der anbefalinger af mindre kendte kryptevalutaer hurtigt efter hinanden.

John McAfee var hurtig til at slette disse Tweets og selv Tweete at hans konto og smartphone var blevet hacket. Det i sig selv er ret bekymrende, for ifølge John McAfee selv har hans Twitterkonto haft 2-faktor-godkendelse siden 2013.

I den forbindelse skriver han selv:

“Though I am a security expert, I have no control over Twitter’s security,” he tweeted. “I have haters. I am a target. People make fake accounts, fake screenshots, fake claims. I am a target for hackers who lost money and blame me. Please take responsibility for yourselves. Adults only please.”

Omkring hacket af hans smartphone skriver han selv, at han ikke har nogen ide om, hvordan det er sket – og det er altså bekymrende, for hvordan skal vi almindelige brugere så beskytte os?

Endnu mere bekymrende er det, når man tænker på at John McAfee i øjeblikket er ved at udvikle hvad han selv kalder for ”the worlds first truly private smartphone”, med navnet John McAfee Privacy Phone. Til Silicon.co.uk ønsker han dog ikke at kommentere på hans nye smartphone.

Til BBC fortæller han dog at han mener hackere har opfanget koden til 2-faktor-godkendelse på hans ”Privacy Phone”. Han fortæller dog også at hackerne ikke har gjort andet end kompromittere hans Twitterkonto. Hvordan han kan være sikker på det ønsker John McAfee ikke at uddybe.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2742 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart