Check Point afslører overvågning af iranske modstandsgrupper

Iranske modstandsgrupper er igennem seks år blevet overvåget af det iranske styre. Det viser en ny afsløring fra sikkerhedsfirmaet Check Point Software Technologies, der giver indsigt i, hvordan hackere benytter besked-apps til overvågning

Analytikere hos Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har netop afsløret omfattende overvågning af modstandere af det iranske styre, der har stået på i over seks år.

Overvågningsprogrammet, der styres af de iranske myndigheder, går specifikt efter medlemmer af modstandsgrupper, så som Folkets Mojahedin og benytter forskellige angrebsmetoder, herunder hijacking af brugernes kontoer i besked app’en Telegram.

Ved at inficerer ofrenes mobiltelefon med malware har hackerne fået fuld kontrol over brugernes Telegram- og KeePass-konto.

Efter vi opdagede overvågningen, stod det hurtigt klart, at de iranske myndigheder har et klart fokus på overvågning via besked apps. Selvom Telegram er krypteret, kan det tydeligvis blive overtaget af hackere. Derfor er det vigtigt, at folk er opmærksomme på, at overvågning via besked-apps forekommer.

Niels Zimmermann Poulsen, Head of Security Engineering, Check Point Denmark

Check Points analytiker har desuden fundet en ondsindet Android-app, der kædes sammen med de samme hackere, som står bag overvågningen af modstandsgrupperne. Under dække af at kunne hjælpe persisktalende svenskere med at tage deres kørekort, fik appen adgang til bl.a. at stjæle sms-beskeder og personlige informationer, optage lyd via mobiltelefonens mikrofon og udføre phishing af Google-kontoer.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?