Masser af Boom for pengene

Boom 3 fra Ultimate Ears spiller igennem, så det kan høres. Den er også vandtæt og har fået trådløs oplader

UE Boom 3

Det er ikke for sjov, når Ultimate Ears, UE, kalder deres nye trådløs højtaler for Boom 3. For selv om forgængerne Boom og Boom 2 spillede højt, så er der kommet ekstra boom på højttaleren i den nyeste version. Faktisk er det mere end rigeligt at afspille musik på halv styrke, hvis man sidder indenfor.

Den bedste Boom

Der er ikke nogen tvivl om, at Boom 3 er den bedste Bluetooth højttaler Ultimate Ears nogensinde har lavet. Lyden er blevet meget bedre, og vi får et bredere og mere detaljeret lydbillede sammenlignet med de tidligere modeller. Bass og mellemtoner rammer præcist uden at genere hinanden. Som udgangspunkt er diskanten indstillet lidt for skarpt, når vi skruer op for musikken. Det kan heldigvis justeres med UEs egen equalizer i den tilhørende Ultimate Ears app til mobilen.

Så med få indstillinger får vi virkelig lækker lyd fra højttaleren. Equalizeren er ret overskuelig og kun har fire forskellige presets: Cramped spaces (Små lokaler), Standard, Voices, Bass Jump og Custom. Med Custom kan man lave sine egne indstilling. Både pop, rock og klassisk lyder flot, og selv et stille jazz-nummer lyder flot med en knivskarp vokal med Boom 3. Vi kan dog ikke få equalizeren i app’en til at gemme vores valgte presets, så vi skal indstille forfra, hver gang vi åbner app’en, hvilket ikke er optimalt.

UE Boom 3.

Nyt og mere stilfuldt design

Ud over lyden, er designet også blevet bedre i Boom 3. Den har fået ny stofbeklædning, som i langt højere grad føles som rigtigt stof, selv om den ifølge UE er meget langtidsholdbar. Samtidig har den fået mere følsomme knapper, som reagerer hurtigt, når vi trykker på dem.

Med de gamle versioner af højttaleren, skulle vi trykke ret hårdt for at tænde eller skrue op og ned for lyden. UE har også flyttet porten til opladning. Så i stedet for et bøvlet stik i bunden har Boom 3 en let tilgængelig port i siden. UE har desuden fjernet jackstik, så det kun muligt at lytte til musik via Bluetooth. Men vi kommer ikke til at savne kablet. Resultatet er en stilfuld og pæn højttaler, der på ingen måde har outdoor design. 

Magisk knap

Højttaleren har volumenknapper + og – på fronten. I toppen tænder man, og det er også her UE har placeret det, de selv kalder, den magiske knap. Den kan bruges til af tænde eller slukke for musikken fra mobilen. Forbinder man sin Boom 3 med app’en, kan den magiske knap få Boom 3 til at afspille playlister fra streamingtjenester som Apple Musik og Spotify med Premium abonnement. Vores app virkede kun med Deezer, men funktionen skulle være på vej til Apple Musik og Spotify.

Trådløs oplader ekstraudstyr

Med en batterilevetid på 15 timer, kan vi sagtens gå flere dage uden at have behov for strøm. Men når vi skal lade op, har Ultimate Ears gjort det ret nemt, selv uden kabel.

UE Bpom 3.

De har lavet en trådløs oplader/dock til Boom 3 enhederne. Det er ret genialt, for så kan vi bare stille højttaleren, uden at skulle rode rundt med ledninger. Power Up-opladeren er ekstraudstyr og koster 349 kr. på UEs egen hjemmeside. Ikke helt billigt, men en god investering.

Flydende, vandtæt og støvafvisende

Selv om vi har haft fingre i de tidligere Boom-modeller, så er vi alligevel overraskede over, hvor højt den nye version spiller. Hvis man insisterer på at lytte på højeste volumen, er det nærmest for højt til at være indenfor. Så det er meget praktisk, at UE har givet Boom 3 en IP67 certificering, der betyder at den både er vandtæt og støvafvisende og kan tåle en tur udenfor.

Det stof, UE har brugt, virker meget holdbart, og er samtidig også mere behageligt at røre ved, sammenlignet med tidligere versioner. Vi kan altså både tage EU Boom 3 med på stranden eller ud i regnen uden at være nervøse for, om den går i stykker. Den kan endda holde til at være 1 meter under vand i op til 30 minutter.

Det kommer nok aldrig til at ske, for Boom 3 flyder ovenpå, så skulle man være så uheldig at tabe den i vandet, synker den ikke til bunds, så man kan hurtigt kan få fingre i den igen.

Produktinformation

 • Produktnavn: UE Boom 3
 • Producent: Ultimate Ears
 • Frekvensområde: 90 Hz – 20 kHz
 • Drivere: to 2-tommers drivere og to 2 x 4-tommers passive radiatorer
 • Batterilevetid: Op til 15 timer
 • Mål: 184×73 mm
 • Vægt: 608 gram
 • Tilslutning: Bluetooth
 • Opladning: Micro USB/Power Up – trådløs oplader
 • Trådløs rækkevidde: 45 meter
 • Set til: Kr. 1.099 kr.
 • Mere information hos Ultimate Ears

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Ultimate Ears har overgået sig selv og har med UE Boom 3 lavet en fremragende højttaler, hvor musikken virkelig lyder godt. Det er samtidig et plus, at den er vandt- og støvtæt, så man kan bruge den over alt. Den ville være endnu bedre, hvis den trådløse oplader fulgte med i købet, men da den skal købes ekstra, giver den ingen point i denne test. Vi har set den til 1.099 kr. For de penge får man en robust men stilfuld højttaler med fremragende lyd, lang batterilevetid og super mobilitet.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?