Vandtæt højttaler med powerbank skuffer

Sandbergs robuste Waterproof Bluetooth Speaker kan både lade mobilen op og spille musik. Men lyden er ikke noget at råbe hurra for

Sandberg Waterproof Bluetooth Speaker

Ideen er sådan set god: En Bluetooth højttaler der er robust nok til at klare en festival, og som samtidig kan bruges til at oplade mobilen. Det er i hvert fald tanken bag Sandbergs Waterproof Bluetooth Speaker til 499 kr. Og Ja, den er vandtæt nok til at overleve en tur i vandet eller en tur under bruseren. Så her har Sandberg ramt plet. Men samlet set, skuffer både lyden og opladefunktionen.

Robust og vandtæt design

Højttaleren er udstyret med en lille vandtæt silikone-dæksel, der dækker over tre porte: En USB-port til opladning af mobilen, en micro-USB-port til opladning af selve højttaleren og en AV-indgang, så man kan koble lyden fra telefon, computer eller tablet direkte til højttaleren. Selve designet er robust og ser fint ud. Vi har skubbet den ud over skrivebordskanten et par gange, uden at den har taget skade, og vi er ikke i tvivl om, at den vil kunne holde til nogle knubs og slag ude i det virkelige liv. Den er også IPX7 certificeret, hvilket betyder, at den kan tåle nedsænkning i vand ned til 1 meter i 30 min.

Waterproof Bluetooth Speaker, Foto: Sandberg

Nem betjening

Den er udstyret med knapper til tænd/sluk, volumen op/ned, Bluetooth parring og play/pause. Ud over at skrue op og ned for lyden kan volumenknapperne også bruges til at hoppe til næste eller forrige nummer. Det kræver blot, at man holder knappen inde. Det fungerer fint, men hvis man opholder sig et sted med svagt lys, kan det være rigtig svært at skelne knapperne fra hinanden.

For meget uld i lyden

Lyden i højttaleren er for utydelig eller ulden. Det betyder, at nogle detaljer er svære at opfange, hvilket især går ud over selve vokalen i numrene. Bassen er blafrende og lyder ikke særlig præcis, og hvis man trykker på Extra-Bass knappen skruer højttaleren op for volumen, uden at det på nogen måde forbedrer lyden – tværtimod.

Waterproof Bluetooth Speaker: Foto Sandberg

Uanset hvilken musik vi spiller, så oplever vi et fladt og unuanceret lydbillede. Det er værst, når man bruger højttaleren indenfor i små lokaler. Udenfor lyder højttaleren bedre. Det er stadig ikke noget for lyd-entusiaster, men hygger man og skal have lidt baggrundsmusik, kan Sandberg Waterproof Bluetooth Speaker godt bruges. 

Waterproof Bluetooth Speaker: Foto Sandberg

Slap powerbank

Ud over at afspille lyd, så kan højttaleren også bruges til at oplade dine elektroniske batterislugere. Den har et batteri på 5200 mAh, hvilket er nok til at oplade de fleste mobiltelefoner. Den højttaler vi testede, kunne dog kun oplade indtil højttalerens batteri var nede på ca. 50 %.

Så holdt den op med at lade vores mobil. Det betyder altså, at vi kun kunne bruge de 2600 mAh til at oplade andre enheder. Kikker vi på Galaxy S9, Huawei P20 Pro eller Oneplus 6, så har de kapacitet på 3000 – 4000 mAh, og så rækker 2600 mAh ikke langt. Det er faktisk kun en mobil som iPhone 8 (1821 mAh), der har et batteri, der er så fesent, at denne højttaler kan lade det fuldt op.

Produktinformation

 • Produktnavn:Sandberg Waterproof Bluetooth Speaker
 • Producent: Sandberg
 • Batterikapacitet: 5200 mAh
 • Porte: 3.5 mm audio, USB, Micro USB
 • Vandtæt: IPX7 certificeret
 • Powerbank output: 5V / 2A
 • Batterilevetid: 8 timer
 • Driver: 45mm Ø, inner magnetic
 • Dimensioner: 126 x 126 x 24 mm
 • Pris: Set til kr. 499,-
 • Se mere hos Sandberg

Bedømmelse

Samlet vurdering: 40 %

Højttaleren på 20 watt kan være en god investering, hvis man leder efter en robust højttaler til camping, festival, strandture eller lignende og ikke vil bruge for mange penge på en højttaler. Musikken lyder helt klart bedst, når man befinder sig et par meter fra højttaleren, så den er ikke egnet til små lokaler. Lydbilledet er fladt og kedeligt. Opladeren har ikke kapacitet nok. Prisen på 499 kr. er rimelig med vandtæthed og opladefunktion, men man bør overveje at betale noget mere for sin lyd-oplevelse.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?