Nyt AI-kamera skal løfte hybride arbejdsmøder til næste niveau

Nyt AI-drevet multikamerasystem fra Logitech skal hjælpe fjerndeltagere med at føle, at de sidder med ved konferencebordet

Logitech Sight. Foto: Logitech

Logitech har lige lanceret Logitech Sight; et AI-drevet bord-kamera, som kommer på markedet i sommeren 2023.

I samspil med konferencebarerne Rally Bar og Rally Bar Mini skal Logitech Sight sørge for at fange mødedeltagerne fra det bedste perspektiv og naturligt følge samtalen i takt med, at de forskellige deltagere tager ordet rundt om konferencebordet.

I dagens hybride arbejdsmiljø, hvor 43% af fjernmedarbejderne rapporterer, at de ikke føler sig inkluderet, er tanken at Logitech Sight skal give dem på hjemmekontoret en følelse af at sidde med ved bordet, når de mødes online med deres kolleger på kontoret.

Logitech Sight. Foto: Logitech

Logitech Sights AI-drevne kamera tilføjer alternative perspektiver til Rally Bar eller Rally Bar Mini-kameraet, som er placeret forrest i lokalet. Det gøres ved at udvide mulighederne for lyd og video i større rum. Med to 4K-kameraer og syv stråledannende mikrofoner fanger Sight naturligt samtaler og nonverbal gestik, mens det sker.

Dette mener Logitech øger medarbejdernes deltagelse og engagement, fordi fjerndeltagerne føler, at de faktisk sidder med ved bordet. I 2023 tilføjes desuden også RightSight med Smart Switching; adaptiv intelligens, der vælger den bedste visning mellem bordkameraet og det kamera, som er placeret forrest i rummet. Dermed skiftes der intuitivt mellem kameravisninger af personlige interaktioner og mere overordnede billeder af samtalen ved bordet.

Sight kan integreres med førende videokonferenceplatforme som Microsoft Teams, Zoom og Google Meet, hvilket gør det nemt at bruge hybridvenlige mødefunktioner som Zoom Smart Gallerys og Microsoft Teams’ dynamisk visning. Kompatibiliteten med populære platforme giver desuden it-teams overblik og sikkerhed omkring, at deres smart room-teknologi fortsat vil imødekomme de skiftende behov hos medarbejderne.

Logitech Sight bliver tilgængelig i Danmark i sommeren 2023 med en vejl. pris på 17.999 kr.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.