Nej-tak til motion – Ja-tak til smartphone

Syv ud af 10 af os vil ikke undvære vores smartphone i hverdagen, men hvad vil vi faktisk give afkald på fremfor mobilen? Det har Swappie undersøgt

Hver femte dansker tjekker sin telefon mere end 16 gange dagligt, mens næsten en tredjedel af danskerne tjekker den 5 -10 gange om dagen. Smartphonen bliver brugt flittigt til både nødvendige indkøb og fornøjelser – hvor næsten halvdelen af danskerne (46 pct.) bruger telefonen til dagligvareindkøb, mens mere end fire ud af 10 (41 pct.) køber tøj og ting til hjemmet på den lille skærm. Mere end seks ud af ti (65 pct.) bruger deres smartphone til at holde kontakten med venner og familie.

Smartphonen er med andre ord blevet en integreret del af hverdagen. Men hvad er danskerne egentligt villige til at give afkald på over et helt år for at beholde deres elektroniske følgesvend?

Hver tredje dansker (29 pct.) vil hellere undvære motion, knap hver tredje (27 pct.) er villig til ikke at rejse, mens næsten en fjerdedel (24 pct.) hellere vil undvære en god middag ude i byen over et helt år end sin smartphone.

Der er ingen tvivl om, at smartphones spiller en central rolle i danskernes liv. Den daglige følgesvend tilbyder et hav af muligheder lige ved hånden på alle tider af døgnet og er derfor uundværlig i hverdagen.

Dog tænker de færreste over, hvad de skal gøre med telefonen, når det er tid til at købe en ny – og for langt de fleste havner den bare i skuffen. Det er ærgerligt, for der er masser af liv tilbage i de brugte telefoner. Derfor opfordrer vi til at få den brugte telefon op ad skuffen og indlevere den hos os, så flere kan få glæde af en istandsat iPhone som deres nye følgesvend.

Casper Andersen, dansk landechef for Swappie

Om undersøgelsen

Kantar-undersøgelsen blev gennemført som online-spørgeskema i 1. kvartal af 2022. Undersøgelsen bygger på svar fra 1.000 respondenter i Danmark.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.