TEST: Fedt headset til både musik og kontorbrug

Headsettet er blevet en del af vores hverdag. Når vi går en tur, træner i centret eller deltager i et onlinemøde, så bruger vi headsets. Samtidig er de helt trådløse in-ear-headset blevet stadig mere populære at bruge, men det er altså ikke alle der er lige gode til alle funktioner.

Jabra har, for nyligt, sendt deres Evolve2 Buds på gaden, et helt trådløst in-ear-headset certificeret til onlinemøder via Teams, Zoom og tilsvarende. Men Jabra har ikke kun lavet et headset til mødebrug, de har faktisk formået at lave et in-ear-headset der ikke alene er til møder, der er også godt til musik.

Designet kender vi godt fra deres Elite-serie af in-ear-headsets. Selve øredutterne er stort set identiske med tidligere, og etuiet minder også ret meget om forgængeren. Det er dog en anelse større, for udover øredutterne indeholder det også en usb-dongle, du kan slutte til din computer. Den bruger du for let at slutte Evolve2 Buds til computeren.

Uanset om det var at parre headsettet med min smartphone eller min computer, så gik det let og smertefrit. Faktisk kan det vær parret med begge på samme tid, og du kan besvare opkald fra begge uden at skulle spekulere på at skifte forbindelser. Det fungerer perfekt og let, og den funktion blev jeg ret hurtig glad for under min test.

Pasformen halter lidt

Jeg ved godt at Jabra har en pokkers masse målinger af folks ører, og masser af erfaring med at få headsets til at passe ind i øret. Men det ændrer ikke ved, at Evolve2 Buds lider under samme problem som jeg også oplevede med Elite 5, hvor det umiddelbart passede godt i øret, men efter et stykke tid begyndte at presse i mine ører.

Jabra Evolve2 Buds. Foto: Jabra

Det samme oplevede jeg her, hvor jeg kunne have det på i et par timer, og så måtte jeg tage det ud – det pressede og blev irriterende at have på. Men et par timer er fint nok – du skal bare ikke forvente at kunne bruge det en hel dag.

Det bliver ikke bedre af, at funktioner så som at besvare et opkald, stoppe og starte musikken og slå støjreduktion til og fra, var en fysisk funktion på øredutterne. For at bruge dem skulle jeg klikke og dermed presse øredutterne længere ind i mit øre, og derved forøge presset.

God lydkvalitet

Men der er også funktioner der bare fungerer rigtig godt. F.eks. kan du tage en af øredutterne ud af øret, og stadig holde samtalen gående, eller musikken kørende. Det er fedt, for det er bare så meget mere behageligt at snakke i telefon, eller deltage i et møde med en øredut i, end begge der lukke totalt af for omverdenen.

Selve lydkvaliteten er god, helt som jeg forventede fra Jabra. Når det kommer til tale er den klar og tydelig, og dem du snakker med har ingen følelse af, at du bruger et headset – uanset om du sidder foran computeren, eller går en tur i naturen.

Musikken lyder også rigtig godt. Jeg kan faktisk ikke høre forskel på Evolve2 Buds og Elite 5. Bas, mellemtone og diskant er klar og tydelig, og en nydelse at lytte til.

I Jabras app kunne jeg så altid justere på lyden, og jeg kunne faktisk forbedre lyden markant med den app. Her kunne jeg også justere støjreduktionen, og ikke mindst så kunne jeg få app’en til at køre en test på min hørelse – lidt som du måske kender fra ørelægen – som så tilpassede lyden til min hørelse. Den var god, og den fik klart gjort lyden meget bedre til mine, gamle, ører.

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Evolve2 Buds er et godt headset – det passer godt til det hybride kontor, og det er fedt at det er godt til musik også.

Jeg ikke vildt begejstret overfor pasformen, og det havde været fedt hvis betjeningen havde været touch og ikke fysiske knapper.

Prisen er også høj – men det er at forvente med et headset der både er til kontorbrug og til musiklytning.

En ting – jeg kan ikke anbefale at du bruger det træning. Det har ikke samme svedresistens som vi kender fra Elite-serien.

Du kan læse mere om Evolve2 Buds her.

Det koster Jabra Evolve2 Buds lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3897 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.