TEST: Fed lille subwoofer til dit Sonos-setup

Den lille Sub Mini fra Sonos, passer fint til de fleste Sonos-højttalere, er let at sætte op og giver en virkelig fed lyd

Sonos Sub Mini.Foto: Sonos

En soundbar er en fed ting til dagens flade tv – for lydkvaliteten er som regel yderst ringe her. Men selv en soundbar lader en del tilbage at ønske – viser det sig. Bassen er som regel ikke den bedste og det mærkes specielt meget ved film og spil.

Jeg har testet Sub Mini, den helt nye lille subwoofer fra Sonos, beregnet til at fungere sammen med deres øvrige højttalere. I mit tilfælde blev det sammen med en soundbar, naturligvis fra Sonos, som jeg havde koblet til mit tv i forvejen.

Jeg vil godt lige starte med at nævne designet, der faktisk er rigtig godt. Ikke det typiske firkantede og grimme design mange subwoofere lider under. Næ Sonos har designet deres Sub Mini som en yderst elegant lille rund sag, hvor wooferne vender indad, i det hul der er i midten af den.

Det giver en række fordele – dels et pænt design, dels betyder højttalernes placering at vibrationer og resonanser stort set forsvinder, hvilket er med til at forbedre lyden.

Sonos Sub Mini. Foto: Sonos

Samtidig er højttaleren kun sølle 30cm høj, og det betyder, at den let kunne placeres under mit tv-bord, og stadig se flot ud.

Hurtig opsætning

Det gik hurtigt og let med selv installationen. Det er længe siden jeg har set en installationsvejledning på kun tre linjer. Men det var tilfældet her. Sæt Sub Mini i stikkontakten, tænd for den eksisterende Sonos højttaler og fyr op under Sonos app.

Herefter gik det stærkt. App’en fandt Sub Mini og i løbet af få minutter var den tilsluttet mit Sonos-system og tilkoblet soundbaren. Herefter fik jeg mulighed for at bruge Sonos-funktionen TruePlay – hvilken kun findes på iPhone forresten, og den analyserede rummet mit system stod i, og optimerede lydindstillingerne til at passe hertil.

Det var fedt og gik stærkt, og lyden var fænomenal. Jeg kunne godt efterfølgende justere lyden i app’en, men det var der absolut ingen grund til.

Lyden var imponerende god – filmene fik en ny dimension med subwooferen tilsluttet. Jeg hørte lydeffekter jeg aldrig før havde oplevet, og der var en rummelighed i lyden som jeg bare ikke havde oplevet før. Det var næsten som at sidde i biografen.

Bassen gav pludselig nogle vibrationer som var for fede, og det gjaldt både i spil på min PlayStation 5, i film jeg så og ikke mindst når jeg streamede musik over til mit Sonos-system.

Sub Mini er den gadget jeg ikke anede at jeg manglede. Men nu kan jeg bare ikke forestille mig ikke at have den.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Sub Mini er bare for fed – den forbedrer lyden vildt meget, og du får nye dimensioner af både spil, film og musik.

Samtidig er den flot og diskret og at den ikke skal have andre ledninger end strøm er bare endnu en fordel.

Prisen er måske ikke lav, men den er alle pengene værd.

Du kan læse mere om Sub Mini her.

Det koster Sub Mini lige nu

About Lars Bennetzen 3890 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.