Glem hi-fi, tænk bekvemmelighed

Multirumshøjttalere under kr. 2.000 hverken kan eller skal levere musikoplevelser på hi-fi niveau. De har til gengæld en særlig evne, som konventionelle, trådløse højttalere ikke har, og det gør det nemt for dig at tage musikken med overalt i hjemmet, uden du skal flytte rundt på højttalerne hele tiden.

Multirumshøjttalere er lidt af en særkategori inden for lyd, og de strækker sig lige et skridt længere end traditionelle Bluetooth-højttalere. Den springende forskel mellem trådløse højttalere og multirumshøjttalere er evnen til at skifte mellem højttalere.

Slipper du bogen i dagligstuen for at gå ud i køkkenet, da madlavningen kalder, kan du nemt skifte mellem højttalerne i de to rum. Eller du kan vælge at lade musikken spille højt ved at begge eller flere spiller på samme tid. Traditionelle Bluetooth-højttalere skal du have med under armen, hvis musikken skal følge dig.

Fordelen ved multirumshøjttalere er, at de kan have en fast placering i dit hjem, og de nemt kan streame musik fra Spotify, YouTube Music, afspille internetradio eller musik fra din telefon. Mange multirumshøjttalere behøver kun forbindelse til din trådløse router for at streame musik fra nettet, og det gør det nemt for dig at få gang i dine favoritnumre.

Glem high-fidelity!

Når du køber multirumshøjttalere til under kr. 2.000, får du som regel tweeter og subwoofer i plastisk eller metallisk indpakning, som kan stå diskret i reolen eller på køkkenbordet. Glem den ukomprimerede opera, der er optaget med et utal af mikrofoner på scenen eller orkestergraven. Multirumshøjttalere under kr. 2.000 er ikke skabt til finlytning og eller nuancerede gengivelse af værket. De er skabt til, at musikken kan køre i baggrunden i hele hjemmet.

IMG_20191010_111138

Test af Urbanears Stammen, score 65 %

Test af SACKit MOVEit, score 85 &%

Test af Sonos One, score 80 %

Test af Harman Kardon Citation One, score 90 %

Sådan tester jeg

I mine anmeldelser går jeg ikke i dybden med de mange ekstrafunktioner, som det enkelte mærke måtte indeholde. Anmeldelserne fokuserer på højttalernes evne til at få forbindelse med din telefon eller tablet, hvor nemme højttalerne og dertilhørende apps er at betjene, og naturligvis spiller lydkvaliteten en rolle.

Lydkvaliteten er dog sekundær, da multirumshøjttalerne i denne guide ligger på et prisniveau, hvor det er urealistisk at forvente high-fidelity. Du vil kort sagt blive skuffet, hvis din finkulturelle musiksmag forventer opera med fyldig og klar rumklang og respekt for nuancerne.

Hver anmeldelse består af et par højttalere af samme mærke. De er placeret i hver deres lokale. Jeg følger producenternes vejledninger til at klargøre højttalerne, mens producenternes anbefalede apps bruges til betjeningen.

For at teste lydkvaliteten bruger jeg klassisk, rock, elektronisk og akustisk musik, hvilket giver mig et helhedsindtryk af lydbilledet.

Kommentar til artiklen?